Robbie Williams se reinventează : „Vechiul Robbie, noul Robbie şi un Robbie neştiut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robbie Williams se reinventează : „Vechiul Robbie, noul Robbie şi un Robbie neştiut“
Robbie Williams se reinventează : „Vechiul Robbie, noul Robbie şi un Robbie neştiut“

Artistul se reîntoarce pe scenă cu un nou album, în această toamnă, după ce timp de trei ani s-a izolat de industria muzicală. Absenţa lui a coincis cu revenirea trupei Take That, din care acesta a făcut parte.

La cei 35 de ani ai săi şi cu un istoric haotic, Robbie Williams îşi anunţă revenirea cu cel de-al optulea album solo, „Reality Killed the Video Star“.

Pe blogul personal, Robbie le scrie fanilor despre combinaţia dintre „vechiul Robbie, noul Robbie şi un Robbie pe care nu-l cunoaşte nimeni“, care va fi prezentă pe noul material. Pe lângă elementele surpriză, solistul a dezvăluit că albumul său conţine o melodie dedicată lui Michael Jackson. „Când a murit, am scris cântecul în mintea mea“, povesteşte acesta.

Câştigător a mai multe premii Brit şi Ivor Novello nu a mai cântat sau susţinut vreun turneu din 2006, de la lansarea albumului „Rudebox“, de altfel, singurul album considerat slab de către criticii muzicali. Cu toate acestea, Robbie Williams a reuşit să vândă 1,6 milioane de bilete într-o singură zi pentru concertele programate în cadrul turneului mondial „Close Encounters“.

Dar Robbie Williams a avut o carieră solo fulminantă şi înainte de 2006, fiind singurul membru al trupei Take That care a gustat un asemenea succes. A avut şase melodii care au ajuns numărul unu în topurile muzicale internaţionale, printre care „Mileniumm“ şi „Rock DJ“, a vândut 55 de milioane de albume în toată lumea şi deţine o avere estimată la 80 de milioane de lire sterline.

Pe cont propriu

În 1996, la mai puţin de un an după plecarea sa din Take That, Robbie lansează albumul „Life Thru Lens“, care conţine hituri precum „Angel“, „Let Me Entertain You“ şi „Old Before I Die“. Albumul a primit opt discuri de platină şi a marcat începutul glorios al unei cariere solo.

În acest timp, băieţii din trupa Take That se despărţeau, alegând drumul unor cariere individuale, până în 2005, când s-au reunit fără Robbie Williams, dar şi fără marele succes al anilor ’90. Deşi a fost trupa reprezentativă a acelor ani, iar cei cinci membrii au constituit o fabrică de hituri şi de bani, situaţia a stat cu totul altfel când fiecare a luat-o pe drumul său.

Singurul competitor serios pe care Robbie Williams l-a avut a fost Gary Barlow, colegul de trupă cu care a avut, de altfel, şi cele mai intense conflicte pe vremea când coexistau în aceeaşi formaţie. Barlow şi-a lansat două albume solo şi a marcat un succes temporar cu două dintre melodiile sale, „Forever Love“ şi „Love Don’t Wait“, piesă scrisă de Madonna. Cu toate acestea, casa de discuri a încetat contractul cu Barlow, el devenind apoi producător pentru diverse trupe din Anglia.

Concurenţa cu Take That

image

Dansatorii completează concertele celor de la Take That



Formaţia Take That a reprezentat începutul unei noi ere în ceea ce priveşte isteria fanilor, reinterpretarea impactului social al trupelor de băieţi şi, nu în ultimul rând, vânzările colosale ale albumelor pentru începutul anilor ’90.

Gary Barlow, Howard Donald, Jason Orange, Mark Owen şi Robbie Williams au format trupa Take That în anul 1989. Au vândut peste 25 de milioane de albume între anii 1991 şi 1996. Ritmul dance-pop şi baladele care au caracterizat stilul lor muzical au condus trupa de băieţi în topurile muzicale. Melodii precum „Girl“, „Back For Good“ şi „I Found Heaven“ au fost câteva dintre hiturile din acea perioadă.

Dar pentru că membrii trupei erau tineri şi dornici de un succes pe care să nu-l împartă cu nimeni, pentru că viziunile muzicale nu mai puteau fi împăcate şi drogurile îşi făcuseră apariţia în viaţa lui Robbie Williams, trupa s-a despărţit chiar de ziua acestuia, la 13 februarie 1996. Williams împlinea 22 de ani, dintre care ultimii şapte petrecuţi pe scenă.

După realizarea unui documentar despre importanţa trupei Take That, în 2005, băieţii au hotărât să se întoarcă pe scenă, de data aceasta fără Robbie. Conflictul dintre acesta şi Gary Barlow pare să nu se fi atenuat în cei zece ani de absenţă, iar gurile rele spun că nici astăzi nu ar fi posibilă revenirea trupei în formulă completă, din cauza orgoliilor celor doi.

Cert este că, după cum spun cifrele, Robbie Williams a vândut mai multe albume în perioada 2006-2009 decât a reuşit Take That în formulă nouă cu albumele „Beautiful World“, lansat în 2006 şi „Circus“, lansat în 2008.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite