VIDEO Vunk se ascultă „Ca pe vremuri“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După şase ani de pauză, formaţia a lansat ieri un nou album şi a demarat un turneu în mai multe oraşe din ţară. Anul trecut îşi schimbau numele din Vank în Vunk, iar solistul Cornel Ilie spune că „au scos-o la capăt mai bine decât au crezut“, deşi se aşteptau ca publicul să fie confuz.

Într-un moment în care ar fi avut nevoie să intre puternic pe piaţă pentru că nu mai scoseseră nimic nou de câţiva ani, Alex Belciu, chitaristul formaţiei a decis să plece din România şi, implicit, să părăsească trupa alături de care cântase timp de zece ani. Se întâmpla în 2008. Acesta a fost şi momentul care l-a determinat pe Cornel Ilie, solistul şi liderul formaţiei, să traseze un nou drum pentru Vank.

Citeşte şi: Topul celor mai bine plătiţi interpreţi români

„Am vrut să fac schimbarea asta pentru a mă detaşa clar de celălalt nume. Cred că acest pas a venit şi ca un fel de răspuns la faptul că Alex ne-a lăsat într-o perioadă în care aveam nevoie să mergem mai departe. Şi atunci am zis să-l scoatem total din schemă. Nu a fost o răzbunare, ci un moment foarte bun pentru a aduce un aer proaspăt în trupă", spune solistul.

Datorie faţă de fani

Şi pentru că au hotărât să meargă mai departe, Cornel Ilie, Nicu Serghea şi Bogdan Crucianu l-au cooptat în grup pe Gabi Maga şi au lansat ieri albumul „Ca pe vremuri". Materialul se doreşte a fi o reîntoarcere la spiritul muzicii anului '99, după cum povesteşte Cornel. „Textele, muzica, soundul fac o trimitere către perioada noastră de debut, iar acum, ca şi atunci, ne simţim foarte liberi în gândire", explică solistul, precizând că lansarea a fost şi o datorie pe care o aveau faţă de fani. „Am făcut albumul acesta pentru că simţeam o uşoară vină. Ştim că avem un public care a crescut cu noi şi care aşteaptă ceva de la noi, mai ales că ultima oară când am scos un disc a fost în 2004, iar acela a fost un «Best Of»", mai spune liderul trupei.

Discul „Ca pe vremuri", care se va găsi în magazinele de specialitate începând de săptămâna viioare, conţine zece piese, o parte dintre ele fiind deja cunoscute publicului. „La orice oră", „Dau alarma" şi „Artificii pe tavan" sunt melodii pentru care trupa a făcut deja videoclipuri. „Cât despre celelalte piese, avem intenţia să le promovăm pe toate, este un album construit şi compus tocmai pentru a fi promovat de la cap la coadă. Nu am făcut câteva melodii bune şi ­restul pieselor de umplutură", povesteşte Cornel Ilie.

Au scos-o la capăt

Şi pentru că au muncit mult ca să lanseze cel mai recent material discografic, băieţii au reuşit cumva să o scoată la capăt, aşa cum spuneau în versurile unui hit care a făcut furori la sfârşitul anilor '90. „Am reuşit să reintrăm destul de repede în circuitul de concerte, lucru care nu este foarte uşor după ce ai făcut o pauză foarte mare. Lumea poate să te uite, dar nu a fost cazul nostru. Publicul încă mai ştie piesele noastre din 1999 şi asta este mai important decât faptul că am vândut 200.000 de albume şi că ne-am luat casă din banii obţinuţi din concerte. Deci, da, am scos-o la capăt. Am scos-o chiar mai bine decât mă aşteptam", concluzionează artistul.

Concerte în cluburi

Trupa Vunk a început un turneu naţional pentru a-şi promova cel mai recent album, „Ca pe vremuri". Seria de concerte a debutat ieri, cu un spectacol la Piteşti, urmând ca în această seară formaţia să cânte la Constanţa. Vunk va ajunge în alte zece oraşe până la sfârşitul lunii noiembrie: Cluj Napoca, Sibiu, Bacău, Iaşi, Timişoara, Craiova, Bucureşti, Braşov, Buzău şi Galaţi.

"Am făcut albumul acesta pentru că simţeam o uşoară vină. Ştim că avem un public care a crescut cu noi şi care aşteaptă ceva de la noi."
Cornel Ilie solist Vunk

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite