Voltaj, un „ultim album“, o nouă strategie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voltaj, un „ultim album“, o nouă strategie
Voltaj, un „ultim album“, o nouă strategie

Trupa va susţine la 25 iunie un concert special la Sala Palatului. Spectacolul este prilejuit de lansarea ultimului album, „V8“. După zvonurile conform cărora acest album este ultimul, Călin Goia îşi asigură fanii că vor mai auzi de Voltaj. Vocalul spune că strategia trupei se va schimba după acest material.

Adevărul: Prima piesă pe care o promovaţi e o melodie mai lentă. Este o piesă reprezentativă pentru album? Va fi „V8” o deviere de la stilul ceva mai alert de până acum?

Călin Goia: Nu. Şi pe acest album sunt multe piese ritmate, dar există şi două balade.

De ce aţi ales ca primul single să fie „Vara trecută“?

Am ales o melodie lentă ca prim single pentru că am vrut să mai rupem puţin ritmul ultimelor piese lansate. Şi pentru că ne place foarte mult.

Se zvoneşte că acesta este ultimul album. Ce le transmiţi fanilor, la ce să se aştepte din partea voastră?

Să vină la 25 iunie la Sala Polivalentă. Îi asigurăm că vor vedea un spectacol deosebit, o producţie foarte mare şi mulţi invitaţi. Şi vor afla toate amănuntele legate de acest „ultim album“.

Cum s-a născut colaborarea cu Damian & Brothers, alături de care veţi cânta în acest concert, ţinând cont de stilurile total diferite pe care le abordaţi? 

Tocmai datorită acestor diferenţe majore ne-am gândit că ar putea să iasă ceva interesant. Propunerea a venit din partea lui Damian, prin intermediul casei noastre de discuri, şi ni s-a părut o idee interesantă şi o provocare. Rezultatul, considerăm noi, e unul foarte bun.

De ce a durat aşa de mult până la apariţia discului?

Ultimele două albume au apărut la un interval de doi ani. Aceasta, poate şi datorită faptului că am avut în ultimii ani foarte multe concerte. Apare după doi ani şi jumătate. Realizarea unui album presupune foarte multă muncă. Sunt compuse încă cel puţin 10 piese în plus faţă de cele care apar pe album, piese la care am renunţat pe parcurs din diferite motive. Şi toate lucrurile acestea necesită timp.

Cum luptaţi împotriva pirateriei? Vă gândiţi la adoptarea unor noi tactici de promovare şi vânzare decât cele clasice?

Da,categoric. Practic, după acest album vom avea o altă strategie.

Veţi promova albumul printr-un turneu naţional?

Din păcate, nu-l vom promova printr-un turneu dedicat. Dar cu siguranţă vom ajunge cu alte concerte peste tot prin ţară şi vom cânta piese de pe acest album.

În ‘98 aţi făcut o schimbare majoră în muzica voastră? De ce aţi hotărât să renunţaţi la reţeta veche, care funcţionase până atunci?

Pentru că s-a modificat radical şi componenţa formaţiei. Şi a fost un moment la care ne-am dorit să cântăm ceva care să ne reprezinte pe toţi. Niciodată nu ne-a plăcut să fim legaţi de trecut şi chiar şi acum încercăm să ne păstrăm în actualitate, ca sound, ca subiecte abordate etc.

Marea voastră dorinţă era să rămâneţi în topuri încă douăzeci de ani. Fanii au asociat această dorinţă cu piesa „20 de ani”. S-a schimbat această dorinţă acum sau i s-au alăturat altele noi?


Nu s-a schimbat. Profesional, asta ne dorim în continuare. Pe plan personal, fiecare dintre noi are dorinţe noi.

Cum vezi evoluţia pieţei muzicale în România? Ce crezi că ar trebui să schimbaţi ceva în muzica voastră pentru a rămâne pe val?

Noi am încercat mereu să ne păstrăm în actualitate şi am fost atenţi la ce se întâmplă în jurul nostru. Nu ştiu pentru cât timp vom mai reuşi. Poate că peste câţiva ani nu vor mai exista trupe cu instrumente, ci doar DJ, după cum evoluează lucrurile. Un lucru e sigur, nu mai există acea dorinţă de a avea idoli din muzică. Acum se ascultă piese, nu albume sau artişti.

Dacă te-ai pune în pielea ascultătorului, ce te-ar atrage cel mai tare din muzică Voltaj?


Cred ca m-ar atrage energia şi mesajul optimist. Cred ca muzica noastră poate să te scoată dintr-o stare proastă, să te facă să treci mai uşor sau să uiţi anumite probleme.

Nu mai există acea dorinţă de a avea idoli din muzică. Acum se ascultă piese, nu albume sau artişti.
Călin Goia
vocalist Voltaj

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite