Vlad Vodă a jucat cu starul din Prison Break

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are la activ trei filme şi zece reclame. A luat două premii internaţionale, la concursuri de pian, şi unul naţional, la înot. Vlad Vodă, copilul actorilor Bogdan şi Clara Vodă, are doar

Are la activ trei filme şi zece reclame. A luat două premii internaţionale, la concursuri de pian, şi unul naţional, la înot. Vlad Vodă, copilul actorilor Bogdan şi Clara Vodă, are doar 10 ani şi nu conştientizează semnificaţia cuvintelor "succes" şi "performanţă".

Vlad vorbeşte cu drag nu despre roluri, ci despre animăluţele lui numeroase. "Sunt fanul numărul unu al lui Steve Irvin ("Crocodile Hunter" de pe Animal Planet, n.r.). Vai, dar ce moarte stupidă a avut! Am fost foarte trist în ziua aceea!", spune puştiul de 10 ani, cu gravitatea unui matur.

Vlad a jucat în "Town Creek", un science-fiction realizat în primăvara acestui an, la Buftea, în studiourile Mediapro, în regia lui Joel Schumacher.

"Filmul pleacă de la întrebarea <> Pentru că este plină de simboluri religioase şi i-a fost frică, acesta ar fi răspunsul pe care şi-l dau doi fraţi care trăiesc în America zilelor noastre, unul dintre ei fiind interpretat de Dominic Purcell, starul din Prison Break", aflu de la Clara Vodă.

În "Town Creek", Vlad este fiul lui Dominic Purcell. Vlad a filmat o săptămână, timp în care cunoscutul regizor a relaţionat extraordinar cu el şi ceilalţi copii.

"În pauze, l-a scos din minţi pe regizor"

"Joel Schumacher le aducea bomboane, se juca împreună cu ei, îi lăsa să se desfăşoare liber, copiii nici nu ştiau când sunt filmaţi", spune Bogdan. În "Lecţia de box", scurtmetrajul lui Alexandru Mavrodineanu, Vlad trebuia să interpreteze rolul unui copil timid şi introvertit, lucru pe care îl realiza cu foarte mare uşurinţă, în viaţa reală el fiind exact "pe dos".

"În pauze, se căţăra peste tot, îl scotea din minţi pe regizor, care era numai cu gura pe el: Vlad, stai locului! Vlad, dă-te jos!", zice tatăl lui. În "Valuri", scurtmetrajul premiat la Locarno şi Sarajevo, Vlad este fiul unui cuplu interpretat de mama lui, Clara Vodă, şi Adrian Titieni. "Pentru el, este foarte uşor să joace. Copiii se transpun foarte uşor în roluri.

Apoi, pentru că noi suntem actori şi ne tot aude vorbind, prinde discuţiile noastre din zbor", spun părinţii. Vlad Vodă este în clasa a patra la Şcoala nr. 11 din Bucureşti, aflată pe şoseaua Kiseleff. "E o şcoală foare bună,
l-am dat acolo nu pentru acest lucru, ci pentru că este aproape de noi", zice Bogdan. Foarte tare la matematică, Vlad a ales la cursurile opţionale... psihologia! Este un pianist excelent - a câştigat două premii în Italia, la Val Pidone (locul 3 în 2005) şi Bologna (menţiune, în 2006), face înot de performanţă (locul III pe ţară în 2005) şi, mai nou, joacă fotbal.

Dintre toate acestea, te aştepţi să-ţi spună că vrea să fie peste ani actor, pianist ori sportiv. Da" de unde?! Vrea să fie cercetător, să studieze viaţa animalelor. "Învaţă tot ce prinde despre animale, despre arealul lor. Avem acasă o întreagă menajerie", aflăm de la tătăl lui. Când Vlad începe să înşire ce au prin casă, te întrebi cine are grijă de toate "lighioanele". "Eu!", sare tatăl lui.

Menajeria familiei Vodă

"Am un porc de Guineea (o femelă pe care am botezat-o Ursula), o pisică persană Leia, un căţel ciobănesc mioritic, Codru, în vârstă de 13 ani, două cinteze-zebră australiene, mascul şi femelă (se numesc Turako şi Quila), o lăcustă din Grecia de 6 centimetri, o ţestoasă adusă tot din Grecia, două broaşte de copac de 3-4 cm, care îşi schimbă culoarea în funcţie de intensitatea luminii, un somn pe care l-am salvat din lacul care secase, două veveriţe gerbi mongoleze, o şopârlă geko ce stă cu broaştele.

Stăteau împreună şi când le-am prins", enumeră Vlad. Animalele aduse din Grecia n-au fost cumpărate de la petshop, ci au fost prinse chiar din habitatul lor natural! "De Moş Nicolae o să-mi cumpăr doi papagali Rosela, roşii cu mov pe piept!", îşi anunţă Vlad viitoarele achiziţii.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite