Videoclipul, viză pentru celebritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi artişti astăzi în top au ales iniţial varianta lansării unei asemenea producţii pentru a fi cunoscuţi Realizarea unui videoclip după un scenariu cât mai ingenios a devenit o

Mulţi artişti astăzi în top au ales iniţial varianta lansării unei asemenea producţii pentru a fi cunoscuţi

Realizarea unui videoclip după un scenariu cât mai ingenios a devenit o condiţie sine-qua-non pentru reuşita în showbiz. Aproape toţi cei care au de-a face cu acest domeniu au înţeles că, înainte de orice, trebuie să intri în conştiinţa publicului şi să te faci remarcat printr-un videoclip. Unul cât mai original şi difuzat cât mai des la toate posturile.

Înainte de a urca pe scenă în concertul tatălui ei, Cleopatra Stratan devenise un mic star adorat de toată lumea, graţie celebrului videoclip în care, cu ochelari de soare imenşi, căra foarte convinsă o valiză mai mare decât ea însăşi. Un alt exemplu este Mihai Mărgineanu cu un clip nonconformist, din care lipseau orice urmă de eleganţă şi fetele decoltate. Piesa a avut succes oricum, iar Mărginean a început să fie din ce în ce mai solicitat.

Cornel Păsat este cel mai recent exemplu de artist care şi-a lansat primul videoclip din cariera sa şi a colegilor săi de la Flamingo Boys. Şi cum el este dansator, pentru ca producţia să fie una de succes, în clipul "The Ride" apare şi formaţia al cărei solist este Adi Bumbescu, fiul fostului fotbalist. Este începutul unei colaborări care se va finaliza cu un album de 10 piese, iar Cornel Păsat este primul coregraf care a avut ideea de a atrage atenţia asupra valorii trupei sale şi prin intermediul videoclipului.

Costuri umflate şi mofturi pe peliculă

În ultimii ani, costurile unui videoclip au scăzut. Preţul de pornire ar fi în jur de 2.000 de euro, dar el poate ajunge la 6.000. Artiştii, în general, obişnuiesc să umfle exagerat costurile pentru a impresiona fanii şi a-şi face astfel publicitate.

Unul dintre cele mai costisitoare videoclipuri din showbizul nostru a fost "Epilogue" al Cristianei Răduţă, despre care s-a spus că a costat aproape 70.000 de euro şi care a fost filmat la finele anului 2003. Suma nu a fost chiar atât de mare, dar a depăşit cu mult bugetul unui videoclip normal, mai ales din cauza efectelor speciale folosite.

Faţă de videoclipurile filmate pe casetă Beta, cele pe peliculă reprezintă un moft artistic. Deşi la transmisiile posturilor muzicale se pierde foarte mult din calitatea peliculei, sunt destui artişti care şi-au satisfăcut dorinţa de a avea în palmares un clip filmat pe un astfel de suport. Dintre aceştia amintim 3rei Sud Est "N-ai crezut în mine", Radu (Ex-O-zone) "Whap-pa" şi Luminiţa Anghel "Love Will Come".

Clipurile rock, aproape inexistente

Una din categoriile muzicale "defavorizate" în ceea ce priveşte videoclipurile, este rock-ul. Există nenumărate trupe pe piaţă care cântă numai pentru cunoscători, şi care nu s-au obosit să scoată clipuri, în ciuda faptului că, firesc pentru domeniu showbizului, ar avea nevoie de ceva publicitate. Dacă pomeneşte cineva de Travka, E.M.I.L, Survolaj sau Alternosfera, s-ar putea ca mulţi să strâmbe din nas şi să îşi pună întrebarea "Ăştia cine sunt?".

Ei bine, ei cântă, au fanii lor, deloc puţini, şi se pot mândri cu o activitate muzicală intensă, atâta doar că nu s-au expus publicului pe la toate posturile de televiziune. Pot fi ascultaţi la festivaluri rock (anul acesta au fost organizate destul de multe de acest gen precum Maximum Rock Festival de la Cluj sau Stuffstock), şi în cluburile care promovează muzica de profil. În lipsa concertelor, muzica lor este, totuşi, difuzată în aceste locuri.

Şi, deşi avem trei posturi tv cu muzică non-stop, acestea difuzează clipuri numai pop, pop-rock, hip-hop şi ceva dance, rock-ul fiind exclus. De fapt, pentru că au acelaşi target de vârstă (16-25 ani), MTV, U TV şi Kiss TV difuzează cam aceleaşi videoclipuri.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite