Vedetele au plecat la colindat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nume celebre ale muzicii româneşti au ales ca, anul acesta, să întâmpine Sărbătorile de iarnă interpretând colinde. „Fenomenul“ colindelor cântate de solişti contry, pop sau R&B de afară nu este nou. În România abia începe să prindă contur.

Horia Brenciu a ales să interpreteze o melodie pentru Crăciun, intitulată „Noapte de Crăciun“, pentru care a rea­lizat un videoclip. Colindul este dedicat tuturor românilor şi va fi difuzat pe Pro TV Internaţional de Sărbători.

Horia Brenciu şi-a lansat, în acest an, primul album din carieră, intitulat „35“, dominat de influenţe soul, dar mai ales funk.

image

Melodia pentru Sărbători, cât şi videoclipul acesteia au fost o premieră pentru artist. Videoclipul a fost realizat în spiritul Sărbătorilor de iarnă, deci nu lipsesc ţurţurii şi brazii, ghirlandele de Crăciun şi ninsoarea cu steluţe.

Pentru că albumul „Christ­mas Songs“, lansat cu puţin timp înaintea Crăciunului din 2007, a avut un mare succes şi s-a epuizat rapid, băieţii de la Jukebox au ales să revină şi anul acesta cu colinde. Aşa că trupa recidivează şi lansează o variantă îmbogăţită a aceluiaşi album.

Vio, unul dintre membrii formaţiei, a ales să prezinte pe site-ul trupei povestea albumului de Crăciun. „Anul trecut, în plină atmos­feră sărbătorească de iarnă, ne-am gândit să finalizăm un proiect la care până atunci făcusem... doar planuri („JukeBox - Christmas Songs“, evident).

Volumul de muncă, şi aşa mare, s-a dublat, dar nu ne-am oprit, şi în final am reuşit să terminăm materialul la limită, cât să ajungă discul pe raft puţin înainte de Crăciun“, scrie el.

Anul acesta l-au reeditat. „Satisfacţia a fost destul de mare, după un aşa «hei-rup!» am căzut epuizaţi toţi, dar mulţumiţi de rezultat. Am decis să îl reedităm în fiecare an, pentru că ne place aşa mult şi am avut reacţii pozitive de la fani şi colaboratori.

Este şi modul nostru de a ura «Sărbători Fericite» şi un an mai bun tuturor! Iată deci, albumul «Christmas Songs» semnat Jukebox a plecat spre rafturile magazinelor, suferind mici, dar importante, modificări, în special la calitatea audio, dar şi la materialul foto“, adaugă Vio.

Anca Parghel, ultimul album

Anca Parghel a reuşit să termine albumul de colinde la care a lucrat toată vara, indiferent de starea ei fizică, şi a apucat să-şi vadă visul împlinit, chiar cu câteva zile înainte să plece dintre noi.

Materialul se numeşte „Colind pentru România“  şi conţine 12 piese tradiţionale româneşti, dar şi colinde spaniole, germane sau americane.  La realizarea acestui album, îndrăgita cântăreaţă a colaborat cu băieţii de la Fly Project, alături de care a scos şi hitul „Brasil“.

Noul album de Sărbători conţine piese precum: „Colind pentru România“, „Feliz Navidad“, „Florile dalbe“, „Steaua sus răsare“, „Silent Night“, „Astăzi s-a născut Hristos“ şi „Ave Maria“. Tudor de la Fly Project a povestit pentru ziarul „Adevărul“ cât de important a fost acest album pentru Anca Parghel.

„Am lucrat cum n-am lucrat la niciun album de până acum, am vrut să iasă altceva, alte interpretări. A cântat fiecare piesă altfel, zici că e altă persoană pe fiecare piesă“, povesteşte Tudor despre importanţa afectivă pe care a avut-o acest album pentru Anca Parghel.

„Nu se plângea, era optimistă“, adaugă acesta, subliniind faptul că starea fizică a solistei nu se îmbunătăţea în perioada respectivă, dar asta nu schimba cu nimic devotamentul ei pentru muzică.

Colinde bucovinene

image

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, cunoscuta Sofia Vicoveanca îşi va lansa, la Suceava, CD-ul în care a adunat colinde vechi din Bucovina.

Albumul, intitulat „În seara de Ajun“, conţine 18 piese, dintre care 14 sunt în primă audiţie. Solista de muzică populară a răscolit zona Bucovinei în căutarea colindelor vechi, nealterate de vreme, ca să le redea în forma lor originală pe albumul de colinde. 

De la cei care au mai scos albume de colinde, în această iarnă vor putea fi auzite colinde cântate de Andra, Cargo, Talisman, Amadeus sau Acapella, prezente pe aceeaşi compilaţie cu Horia Brenciu, „Noapte de Crăciun“. Aceasta cuprinde o colecţie de 15 cântece de iarnă special dedicate perioadei Crăciunului.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite