Vedetele au „arici“ la buzunare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi seară a avut loc o licitaţie caritabilă organizată pentru asociaţia „Inima copiilor“, la care au participat peste o sută de persoane. Liana Stanciu (38 de ani) a prezentat evenimentul şi a fost şi cea care a încercat să „scoată bani“ de la vedetele autohtone, uşor rezervate în această privinţă.

Într-un cort de lux, undeva lângă pădurea din Snagov, s-a ţinut licitaţia care avea ca scop strângerea fondurilor necesare pentru construirea unei secţii de cardiochirugie pediatrică la Spitalul Marie Curie.

„Sau vechiul Budimex“, cum îl numea Liana Stanciu, în încercarea de ajutorare a copiilor din sudul ţării, care se nasc cu deficienţe cardiace şi nu beneficiază de un spital specializat.

Copiii pentru copii

100.000 de euro este suma necesară pentru a duce la capăt deschiderea primului departament, investiţia totală ridicându-se la 500.000 de euro.Licitaţia a început cu 15 tablouri pictate de copii bolnavi cancer pentru micuţii cu probleme cardiace.

Picturile naive ale copiilor bolnavi, cu mesaje de genul „Andreea, diagnostic: tumoră“, au cucerit inimile celor prezenţi care au oferit sume cuprinse între 500 şi 1.500 de lei. Designerul Liliana Ţuroiu Udrea a achiziţionat trei tablouri de acest gen, pentru suma totală de 3.500 de lei.

Andreea Antonescu, Adrian Bucur de la Prima TV, Adina de la Heaven, Anamaria Ferenţ şi persoane din diverse domenii, au cumpărat tablourile, iar la final s-a strâns suma de 14.600 de lei pentru picturile micuţilor bolnavi de cancer.

Cel mai licitat obiect al serii a fost o pereche de mănuşi aparţinând fostului pilot de Formula 1, David Coulhard. Bătălia s-a dat între fosta prezentatoare TV şi proaspăta mămică Rocsana Marcu, şi cântăreaţa Andreea Antonescu.

image

Adina - Heaven (dreapta) a plătit 850 de lei pentru cartea „Hagi“



După o luptă strânsă, Rocsana Marcu s-a ales cu o pereche de mănuşi celebre, pentru suma de 4.300 de lei. Aceeaşi vedetă a cumpărat şi jurnalul Oanei Pellea, cu suma de 2.000 de lei, după ce Mihaela Rădulescu licitase prin SMS 1.000 de lei. Stiloul Mont Blanc donat de Roberta Anastase a fost achiziţionat de designerul Liliana Ţuroiu Udrea, pentru suma de 2.000 de lei.

În afară de aceste lucruri, toate celelalte obiecte licitate nu au reuşit să strângă sume mai mari de 1.500 de lei individual.

Ca să nu se ajungă la un număr prea mare de obiecte nevândute, au existat vedete ca surorile Bambi sau Viorel Lis care au licitat şi cumpărat propriile obiecte. Surorile Bambi au cumpărat o fructieră din argint cu 700 de lei, pentru a o duce înapoi acasă şi pentru a ajuta, în acest fel, copiii bolnavi de inimă. Viorel Lis a oferit 500 de lei pentru caricatura soţiei sale, Oana Lis.

Obiecte cu valoare sentimentală

image

Rocsana Marcu a câştigat mănuşile lui David Coulthard


Şerban Huidu a donat un sombrero mexican, care a fost licitat şi câştigat de Mihai Georgescu, soţul Lianei Stanciu, pentru suma de 1.000 de lei.

Aceasta până când Huidu a trimis prin SMS o contralicitaţie de 2.000 lei, pentru a-şi recupera obiectul şi pentru a-i ajuta pe cei mici.

Căştile folosite de Liana Stanciu pe vremea în care lucra la Radio Contact în Ploieşti, la începutul anilor ’90, au fost vândute cu 1.500 de lei, iar primul microfon de concert al soţului prezentatoarei, Miţă de la Bere Gratis, a fost achiziţionat de Adina de la Heaven pentru 1.000 de lei.

Tot aceasta a câştigat, pentru suma de 850 de lei, cartea „Hagi“ (ediţia a III-a, din 2001), scrisă şi donată de Grigore Cartianu.

Obiecte nevândute

Fie pentru că nu au prezentat mare interes, fie pentru că la eveniment nu au venit prea multe personalităţi cu bani, diverse obiecte scoase la licitaţie au rămas nevândute. Acestea sunt disponibile pe okazii.ro.

Un disc de aur al Andreeei Antonescu.
Un automobil Chevrolet Camaro albastru, an de fabricaţie 1977, donat de Bogdan Oprea.
O agendă Hermes donată de Mihaela Rădulescu (licitaţia a pornit de la 500 de euro).
O rochie neagră marca Valentino, donată de Marie Rose Mociorniţă.
O vestă a lui Dan Chişu, inscripţionată cu eticheta „Mănânc, deci exist“.
O rochie creată de Romaniţa Iovan (licitaţie începută de la 700 de euro).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite