Vedete... cu carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Horaţiu Mălăele, Cristian Andrei şi Carmen Brumă îşi lansează volumele la Târgul Gaudeamus. Andreea Marin amână însă lansarea. Târgul de Carte Gaudeamus îşi va deschide porţile cu o colecţie impresionantă de cărţi noi sau reeditate, din care nu lipsesc volume semnate de celebrităţi.

În timp ce doctorul Cristian Andrei „recidivează” cu o nouă carte, actorul Horaţiu Mălăele şi prezentatoarea tv Carmen Brumă se numără printre VIP-urile care îşi fac debutul în literatură. Marea absentă este însă Andreea Marin Bănică. Deşi anunţată ca apariţie la această ediţie a Târgului, cartea „Preţuieşte viaţa”, cordonată de ea va fi lansată  în primăvară.

Născut la sugestiile cititorilor de pe blogul  www.andreeamarinbanica.acasa.ro, volumul „Preţuieşte viaţa” (editura Tritonic) reuneşte articole semnate de personalităţi ale lumii mondene, culturale, artistice sau medicale.

Lansare în primăvară

”Iniţial am vrut să o lansez la Târgul Gaudeamus din această toamnă, dar ultimele campanii în care m-am implicat m-au făcut să cunosc oameni şi experienţe noi, impresionante, din care am avut de învăţat lecţii de viaţă pe care merită să le împărtăşesc. De aceea, m-am hotărât să nu mă grăbesc şi să amân până la primăvară lansarea cărţii, ca un cadou pentru fetele şi femeile cărora le este, de fapt, dedicată“, spune ea.

Andreea Marin deschide, o dată cu această carte, colecţia „A”. „Cartea deschide colecţia «A», subintitulată «Albumele Andreei», în care voi continua, împreună cu Editura Tritonic, să aduc în atenţia cititorilor şi scrierile altora, menite să inspire, să aducă soluţii prin schimbarea mentalităţii”, precizează ea.

Andreea Marin Bănică nu îşi arogă titlul de scriitor, precizând că nu încearcă să se înscrie „în trend”. „Vreau să clarific un lucru care, la prima vedere, a fost înţeles greşit: proiectul actual nu este unul autobiografic şi nici nu aspir să devin scriitor. Bunul-simţ, sau mai degrabă simţul acut al ridicolului pe care ai mei l-au cultivat în mine, m-a ţinut întotdeauna cu picioarele pe pământ.

 Nu îmi propun să mă reprofilez, nu pretind că sunt «scriitor» peste noapte, doar pentru că mă implic acum în acest demers. Văd că a devenit o modă şi e bine de ştiut că nu asta încerc, să mă înscriu în «trend». Vocaţia mea este alta, nu cea de om de litere, dar dacă un anumit tip de experienţă poate fi împărtăşit făcând mai bună viaţa unor oameni, eu cred că merită. S-ar putea să nu mai sesizez pe viitor această nevoie şi oportunitate, deci să nu mai existe o altă carte pe care să îmi pun semnătura”, adaugă ea. 

Debuturi în literatură

Horaţiu Mălăele lansează sâmbătă primul său volum, „Horaţiu despre Mălăele”, o carte scoasă sub egida editurii Elena Francisc Publishing. „E prima mea carte, un volum care a circulat într-o ediţie «reţinută» prin teatrele bucureştene. Am hotărât să reeditez acest volum şi îl voi lansa la Târgul Gaudeamus”,  spune Horaţiu Mălăele.

„Cartea conţine note autobiografice, o colecţie cu desenele mele de suflet, eseuri şi câteva încercări poetice”, mai spune actorul.

Carmen Brumă, prezentatoarea ştirilor sportive de la Realitatea Tv, a dorit să-şi transpună propria experienţă într-o carte intitulată „Slim” (Cum am dat jos 30 de kilograme şi nu le-am mai pus înapoi). Volumul a apărut la editura Benefica. Deşi în prezent are o formă fizică de invidiat, Carmen Brumă a avut o perioadă în care cântărea 86 de kilograme.

Jurnalul lui Adrian Fetecău

Liderul grupului ,,Vouă” lansează anul viitor un jurnal din perioada ’85-’89. ,,Paradisul trist. Jurnalul unei iubiri în Epoca de Aur” este un volum memorialistic pe care Adrian Fetecău l-a scris în ultimii ani ai comunismului, o carte în care se regăsesc trăirile, bucuriile şi tristeţile umoristului.

image

Nu aspir să devin scriitor, nu încerc să mă înscriu în trend

image



Andreea Marin, vedetă TV

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite