VIDEO Vara filmelor „reîncălzite“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Conan Barbarul“, „Planeta maimuţelor“ şi „Ştrumfii“ sunt trei dintre titlurile de succes pe care au mizat producătorii de film. O poveste care a prins la public odată este spusă, cu altă distribuţie, încă o dată. Urmează noi versiuni la „Total Recall“, „Dracula“ sau „Dirty Dancing“.

Un nou film cu personajul făcut celebru de Arnold Schwarzenegger în 1982, Conan Barbarul, a avut recent premiera. Noua variantă s-a bucurat de un „up date" corespunzător anului 2011: varianta 3D. Primul „Conan" are încă mulţi fani datorită starului (mult mai tânăr atunci) Arnold Schwarzenegger, dotat cu un fizic mult mai convingător decât actorul Jason Momoa (noul Conan).

Când a fost creat primul film „Planeta maimuţelor" (în 1968, cu Charlton Heston în rolul principal, regia Franklin J. Schaffer), impactul asupra publicului a fost uriaş datorită poveştii, dar şi potenţialului SF puţin speculat în peliculele epocii. Tim Burton a reluat, în 2001, povestea, dar filmul său a fost denumit de critici „dezastruos". Noua versiune, „Planeta maimuţelor: Invazia", producţie a regizorului Rupert Wyatt (cu James Franco, Freida Pinto şi John Lithgow) are toate şansele să devină o franciză de succes.

Meritul revine întregii echipe, dar în mod special lui Andy Serkis, actorul britanic care interpretează rolul Caesar, liderul maimuţelor, într-o manieră în care umanizează personajul. Vineri, 26 august, va avea loc premiera „Ştrumfii", un remake despre animăluţele albastre create în anii '60 de Peyo, un creator belgian de benzi desenate.

Popularul serial de desene animate cu ştrumfi (realizat de Hanna şi Barbera) a fost difuzat şi în România, copiii şi adulţii fiind fascinaţi de aventurile personajelor Marele Ştrumf, Ştrumfiţa, Bebe Ştrumf, vrăjitorul Gargamel sau motanul Azrael. „Cei trei muschetari" a fost ecranizat într-o nouă versiune (regia Paul S. Andreson, cu Logan Leman, Orlado Bloom, Ray Stevenson) şi va avea premiera în România pe 14 octombrie.

„Dirty Dancing" reloaded

Dar, probabil cel mai aşteptat film din seria remake-urilor va fi „Dirty Dancing", în regia lui Kenny Ortega.Cine a văzut filmul cu Patrick Swayze şi Jennifer Grey (pe casetele video ce se vindeau „pe sub mână") îşi va aminti de febra dansului ce cuprinsese discotecile anilor 1987-1988. Ortega este coregraful filmului original, lansat în 1987, dar şi regizorul documentarului „This Is It", despre viaţa şi cariera lui Michael Jackson. „Şansa de a regiza «Dirty Dancing» este ca o întoarcere acasă pentru mine", a declarat Kenny Ortega.

„Abia aştept să alcătuiesc o echipă creativă şi o distribuţie interesantă pentru a aduce «Dirty Dancing» pe ecrane pentru generaţia tânără. Patrick Swayze a ridicat ştacheta foarte sus în ceea ce priveşte bărbaţii care dansează în filme, aşa cum au făcut-o Gene Kelly şi Fred Astaire înaintea lui. Însă cred că, dacă priveşti în jurul tău, vezi întotdeauna dovezi ale prezenţei unor noi talente şi abia aştept să descopăr viitoarele staruri", a adăugat Ortega. Compania producătoare Lionsgate duce negocieri pentru a o include în proiect şi pe Eleanor Bergstein, scenarista şi coproducătoarea filmului original „Dirty Dancing".

Colin Firth, vampir

Pe lista remake-urilor care se filmează în prezent şi care vor avea premiera anul viitor se află „Marele Gatsby" (regizat în 3D de Baz Luhrmann), cu o distribuţie alcătuită din Ben Affleck, Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire şi Carey Mulligan. Romanul „Marele Gatsby", scris de F. Scott Fitzgerald în 1925, a fost de mai multe ori adaptat pentru marele ecran, una dintre cele mai apreciate ecranizări fiind cea din 1974, cu Robert Redford şi Mia Farrow.
„Total Recall", o superproducţie SF din 1990, în care personajul principal a fost interpretat de Arnold Schwarzenegger, se filmează în Canada şi va fi realizat de studiourile Sony Pictures. Rolul eroului Douglas Quaid va fi interpretat de Collin Farrel.

Şi britanicul Colin Firth are parte de un rol celebru: va fi vampir într-o nouă adaptare a romanului „Dracula" de Bram Stoker. Actorul, premiat cu Oscar pentru rolul din „Discursul Regelui", se va alătura distribuţiei din care mai fac parte Nicole Kidman şi Mia Wasikowska.  De asemenea, Firth a semnat un contract cu fraţii Joel şi Ethan Coen pentru a juca într-un remake al producţiei „Gambit", alături de Cameron Diaz.

Potrivit contactmusic.com, un remake după celebrul „Bodyguard" din 1992, cu Kevin Costner şi Whitney Houston, urmează să fie produs anul acesta de Warner Bros. Dacă filmul original spunea povestea unui agent al serviciilor secrete, interpretat de Kevin Costner, care are de apărat o cântăreaţă (Whitney Houston), în noua versiune, bodyguard-ul este un veteran din Irak, angajat de asemenea pentru protecţia unei interprete. Fostul soldat descoperă că reţele precum Twitter şi Facebook au înlesnit mai mult ca niciodată accesul la viaţa privată a celebrităţilor.

Vezi pe forbes.ro cum arata TOP 10 filme cu cele mai mari incasari in aceasta vara 

Conan Barbarul trailer: Planeta maimuţelor trailer: Ştrumfii trailer:

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite