VIDEO Vampirii, „la atac“ în „Rolling Stone“
0Cei trei actori principali din serialul „True Blood“ apar dezbrăcaţi şi stropiţi cu sânge pe prima pagină din noul număr al revistei americane. Serialul cu vampiri, vârcolaci şi alte fiinţe supranaturale a devenit cunoscut pentru scenele de violenţă, de nuditate şi cele de sex explicit.
Actriţa Anna Paquin (28 de ani), interpreta chelneriţei telepate Sookie Stack-house, stă între cei doi pretendenţi ai personajului ei, vampirii Eric (suedezul Alexander Skarsgard) şi Bill (britanicul Stephen Moyer). Moyer îi acoperă sânii lui Paquin cu mâinile, în timp ce piciorul ridicat al actriţei acoperă părţile intime ale lui Skarsgard.
Pentru Anna Paquin şi Stephen Moyer, faptul că filmează frecvent scene de sex împreună nu este deloc o povară. Cei doi s-au îndrăgostit încă din timpul castingului şi în prezent sunt logodiţi, după o relaţie de aproape trei ani. Paquin este una dintre cele mai tinere câştigătoare ale Premiului Oscar, pentru rolul secundar din filmul „Pianul", premiu pe care l-a obţinut la zece ani. Anul trecut, ea a câştigat Globul de Aur pentru rolul Sookie Stack-house şi anul acesta a mai primit o nominalizare. Paquin a mai apărut şi în seria de filme „X-Men", în rolul mutantei Rogue.
Obiectul fanteziilor a milioane de femei
Nici suedezul Skarsgard nu este jenat de imaginile explicite. „Dacă îmi place o scenă, nuditatea nu mă deranjează. Dacă totul are sens atunci când citesc scenariul, sunt bucuros să renunţ la haine", a declarat el recent pentru „Access Hollywood".
Iar rolul vampirului viking Eric, implicat, până acum, în scene sexuale cu femei şi cu bărbaţi, i-a adus adoraţia a milioane de admiratoare şi noi oportunităţi în carieră.
Producătorul executiv al serialului, Alan Ball, premiat cu Oscar pentru scenariul filmului „American Beauty", povesteşte că pentru el mitul vampirului se potriveşte perfect cu erotismul şi că nu le cere actorilor să se dezbrace doar pentru a creşte audienţa.
„Este vorba mai degrabă de personaje, de relaţiile dintre ele, iar ei sunt actori foarte buni şi sunt perfect conştienţi de faptul că interpretează un rol", a adăugat Ball, care este şi creatorul serialului. „True Blood", bazat pe o serie de romane scrise de Charlaine Harris, nu are nimic în comun cu cealaltă franciză „vampirească", „Amurg", care face ravagii în cinematografe.
„Pentru mine, vampirii înseamnă sex. Nu înţeleg o poveste cu vampiri care predică abstinenţa. Am 53 de ani. Nu mă interesează elevii de liceu. Îi găsesc iritanţi şi dezinformaţi", a declarat Ball în legătură cu filmele „Amurg", ecranizate după romanele lui Stephenie Meyer, o adeptă a cultului mormonilor.
"Pentru mine, vampirii înseamnă sex. Nu înţeleg o poveste cu vampiri care predică abstinenţa."
Alan Ball
creatorul serialului
„True Blood"
Audienţe uriaşe pentru HBO
„True Blood" aduce unei televiziuni premium, de nişă, ca HBO-ul, audienţe record - o medie de 5 milioane de spectatori pe episod în SUA şi 12,6 milioane în lumea întreagă. Primele două serii au fost difuzate şi în România, iar cea de-a treia, care încă este difuzată în State, va putea fi văzută la noi în toamnă. Şi cărţile scrise de Charlaine Harris au fost traduse în română şi sunt incluse în topul vânzărilor.
„True Blood" îşi şochează constant publicul, propunând momente din ce în ce mai violente sau mai explicite sexual, sau ambele variante combinate. Însă actorii talentaţi sunt dispuşi să-şi lase hainele şi inhibiţiile la uşa studiourilor unde se filmează, pentru că serialul îi propulsează în carieră.