VIDEO Vama: „Sarkozy versus Gypsy“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă a promovat noua piesă în moduri neconvenţionale
Tudor Chirilă a promovat noua piesă în moduri neconvenţionale

Tudor Chirilă şi colegii lui lansează astăzi videoclipul unei noi piese, care are ca temă expulzarea rromilor din Franţa. Noul single se referă, cu ironie, la „tenisul ţigănesc“, joc în care fiecare stat încearcă să scape de rromii de pe teritoriul său.

Membrii trupei Vama s-au inspirat din evenimente recente pentru noua lor piesă, „Sarkozy versus Gypsy", mai exact repatrierea ţiganilor români din Franţa. Ideea pentru piesă a apărut în urmă cu câteva săptămâni. De atunci, cântecul a fost înregistrat, iar clipul a fost şi filmat, şi montat, urmând ca azi să fie lansat.

Campania pentru a promova această piesă a avut parte de elemente inedite: două scandaluri simulate de Tudor Chirilă - unul cu vedeta Acasă TV, Cabral, şi celălalt cu Dragoş Stanca, managerul general al F5, Divizia de Online Realitatea-Caţavencu.

În primă fază, sâmbătă, 30 octombrie, pe blogul personal al solistului Vama, tudorchirila.blogspot.com, a apărut o însemnare în care „vocea" formaţiei se declară dezamăgită de comportamentul lui Cabral, unul dintre prietenii lui. „Nu vreau să intru în detalii despre disputa noastră aici. Dacă va vrea, o va face el însuşi pe blogul personal. Mă aşteptam însă la toleranţă, mai ales de la un om care presupun că a fost el însuşi încercat în zona asta", scria Chirilă.

Reacţia lui Cabral nu s-a lăsat mult aşteptată. În ziua următoare, pe blogul personal al acestuia, cabral.ro, a apărut o postare enigmatică, în care se promitea apariţia unui clip controversat. Clipul în care Cabral se enervează pe membrii trupei şi începe să ţipe la ei şi îi ceartă pentru că nu mai lansează şi nu mai compun nicio piesă, a fost postat pe blog luni, însoţit de comentariile nedumerite ale cititorilor.

În acelaşi clip, care a generat până acum 19.000 de afişări pe YouTube, Cabral îi somează să găsească ceva nou „până joi" (astăzi - n.r.). În cea de-a patra zi a „scandalului", disputa cu Cabral s-a dovedit a fi o „idee nevinovată de promovare a noului nostru single", după cum scria Chirilă pe blog.

A doua etapă a scandalului

În aceeaşi însemnare, de marţi, solistul Vama trecea deja la a doua etapă a planului de promovare: îl acuza pe Dragoş Stanca, managerul general al F5, că i-a cerut mită, 2-3.000 de euro, pentru a promova noua piesă pe site-urile pe care le conduce. Discuţia de la telefon a fost înregistrată şi postată pe blogul lui Chirilă.

Şi această „ceartă" s-a dovedit a fi o glumă pusă la cale de doi prieteni. În aceeaşi formă de comunicare ca Tudor Chirilă şi Cabral, Stanca a scris pe blogul personal, www.dstanca.ro, câteva gânduri despre campanie. El a spus că i-a plăcut ideea de a parodia faimoasele stenograme din cazul lui Sorin Ovidiu Vântu şi că oricum îi place piesa pe care a promovat-o, dar şi formaţia Vama. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite