Vacanţă la Praga cu Denis Ştefan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înainte să revină pe platourile de la Buftea, Denis Ştefan, actorul din telenovela "Inimă de Ţigan", a savurat vacanţa în două dintre cele mai frumoase destinaţii ale Europei, Praga şi

Înainte să revină pe platourile de la Buftea, Denis Ştefan, actorul din telenovela "Inimă de Ţigan", a savurat vacanţa în două dintre cele mai frumoase destinaţii ale Europei, Praga şi Barcelona.

Atmosfera veche a oraşului Praga şi obiectivele turistice precum Castelul din capitala Cehiei, Catedrala Sfântului Wenceslas, centrul vechi al oraşului şi cartierul evreiesc cunoscut şi sub denumirea de Josefov, i-au determinat, pe Denis şi pe soţia lui, Iuliana, să rămână acolo timp de o săptămână.

Printre străzile înguste care împânzeau oraşul, cea care le-a atras cel mai mult atenţia a fost Strada Aurarilor, pe care a locuit celebrul scriitor Franz Kafka. "Praga este un oraş superb, cu clădiri şi străzi foarte bine conservate. M-a impresionat faptul că totul este atât de îngrijit, încât toate casele par mici bijuterii, iar atmosfera este senzaţională.

Dacă te plimbi seara pe străzi, ai impresia că traieşti viaţa anilor 1700", mărturiseşte actorul. "Despre bucătăria locală pot să spun că este foarte gustoasă şi, dacă nu rezişti tentaţiilor de tot felul, poţi să pui uşor câteva kilograme pe tine. Seamănă destul de mult cu stilul de mâncare din Ardeal", apreciază el.

La Barcelona, Denis şi soţia lui n-au stat decât o zi, restul timpului petrecându-l în Tossa del Mar, un oraş pescăresc foarte liniştit din Costa Brava. "Barcelona m-a impresionat mai puţin din punct de vedere culinar şi olfactiv... Mi s-a părut un oraş mai murdar decât Praga, însă istoria arhitecturii merită, totuşi, o vizită".

Reîntâlnire după cinci ani

Portul Barceloneta, monumentele arhitectonice ale lui Gaudi şi muzeul Salvador Dali din Figueres au fost următoarele obiective turistice ale sejurului. "În Spania m-am întâlnit cu o familie de prieteni din oraşul meu natal, Piteşti, despre care nu mai ştiam nimic de mai bine de cinci ani, iar ei lucrau şi stăteau exact în staţiunea în care am fost noi.

A fost o reîntâlnire foarte plăcută, mai ales că s-au adaptat locului şi sunt foarte fericiţi". Una dintre cele mai haioase întâmplări de care a avut parte actorul a fost să întâlnească un bărbat dezbrăcat şi pictat cu vopsea roşie, care se plimba pe străzile Barcelonei.

Revenit în ţară, a şi început filmările la telenovela "Regina", continuare a "Inimii de Ţigan". Cunoscut publicului din telenovele, Denis Ştefan nu împărtăşeşte ideea că un tânăr actor riscă să rămână cu "această etichetă":

"Nu este vorba despre o alegere unilaterală, un actor poate juca atât în filme cât şi în telenovele sau teatru. Important este să fie atras de rolul respectiv si de scenariu. Acestea sunt şi motivele pentru care am ales rolul lui Codruţ Medalion Fieraru.

Nu cred că există acest risc, pentru că nivelul la care a ajuns genul acesta de producţie îi face pe mulţi tineri actori români să aibă posibilitatea să-şi practice meseria şi să înveţe de la partenerii lor de mare calibru: Marin Moraru, Gheorghe Dinică, Florina Cercel, Carmen Tănase, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu şi alţii".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite