VIDEO Proconsul cântă în numele Domnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupa revine cu un nou album, „Sens unic“, care va fi lansat cu ocazia concertului aniversar de 10 ani, din 28 noiembrie. La zece ani de la debut, artiştii sărbătoresc alături de fani, într-un concert „de calitate“. Ei nu uită însă să-i mulţu­mească lui Dumnezeu şi o fac prin noul single, „Sunt al Tău“.

În concertul de la Sala Palatului, trupa îi va avea ca invitaţi pe Dida Drăgan şi pe Marcel Pavel, care a colaborat cu Proconsul şi la piesa „Poţi schimba“, de pe noul album.

Membrii trupei promit un show de calitate, în care vor interpreta piese noi, dar şi hituri ca „Cerul“ şi „Mi-ai luat inima“.
„Va fi un concert un pic altfel, pentru că foarte mulţi artişti străini au venit în România cu producţii spectaculoase, iar publicul s-a obişnuit cu lucruri de calitate. Asta vom încerca şi noi să facem“, a precizat chitaristul Proconsul,
Dragoş Dincă.

Noul album include atât balade, cât şi melodii ritmate, în care se regăsesc influenţe ale muzicii anilor ’80. Primul single promovat, „Sunt al Tău“, este, după cum a mărturisit Bodo, „o melodie prin care noi îi mulţumim Domnului pentru viaţa noastră, pentru ceea ce am devenit şi pentru faptul că ne-a adus foarte multe bucurii în cei zece ani de când suntem împreună“.

Zece ani de carieră, cu bune şi rele

Pentru Proconsul, cei zece ani de carieră au însemnat concerte, albume, trofee şi hituri, dar lucrurile nu au mers întotdeauna ca pe roate. „Piaţa muzicală din România e destul de dezorganizată, iar una dintre principalele probleme de care ne-am lovit e lipsa de susţinere din partea radiourilor comerciale, care continuă să promoveze piese «uşurele»“, a spus Dragoş Dincă.




Bodo, solistul formaţiei, crede că Proconsul a asistat la mai multe schimbări care au afectat muzica românească şi, implicit, trupa.

„Când ne-am apucat noi de muzică, în 1999, era o perioadă propice genului nostru, pop-rock. După aceea a urmat o perioadă în care curentele dance şi house au deţinut supremaţia şi ne-au dat pe noi la o parte. N-avem nimic cu Moga, dar n-o să înţelegem niciodată cum o muzică atât de facilă şi uşor de executat a fost promovată mult în detrimentul altor genuri“, a completat Bodo.

Robert Anghelescu, clăparul formaţiei, crede însă că lucrurile „încep să se cearnă“. „Deşi nu suntem promovaţi, noi am rămas pe piaţă, pentru că avem un mesaj puternic. Lumea a început să se plictisească de această promovare şi difuzare agresivă a nonvalorilor“, a declarat artistul.

Totodată, solistul formaţiei crede că Proconsul a rezistat zece ani pe piaţa muzicală datorită faptului că interacţionează cu publicul şi cântă numai live. „Diferenţa între noi şi alţii se face la concerte. Acolo n-ai cum să minţi publicul“, a mai spus Bodo.

Trupa Proconsul a devenit cunoscută în 1999, când a lansat maxi-single-ul de debut „De la ruşi“. În 2000, formaţia a câştigat premiul al treilea la festivalul de la Mamaia, secţiunea Creaţie, cu piesa „Cerul“.

Printre albumele lansate până în prezent se numără „Tatuaj“, „Mi-ai luat inima“ şi „10 Poveşti“. Formaţia a câştigat Marele trofeu al Festivalului Cerbul de Aur, în 2001.

Invitat special

Dida Drăgan, care va susţine un moment special în cadrul concertului aniversar Proconsul,  spune că se simte onorată de această colaborare. „Rar mi-a fost dat să văd în România o formaţie atât de serioasă. Sunt onorată să cânt alături de Proconsul, mai ales că Bodo are o voce de excepţie“, a spus Dida Drăgan.

N-avem nimic cu Moga, dar n-o să înţelegem niciodată cum o muzică atât de facilă şi uşor de executat a fost promovată mult în detrimentul altor genuri.

Bodo
solist Proconsul

image
image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite