VIDEO Actorul Dragoş Moştenescu din „La Bloc": "Multă lume habar n-are că eu cânt destul de bine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poate scrie partituri pentru orice piesă, poate scoate notele oricărui cântec şi le poate aşterne pe hârtie. Cu toate că prima sa pasiune este muzica, lumea a avut ocazia de a-l cunoaşte ca pe unul din protagoiştii serialului "La bloc". Se numeşte Dragoş Moştenescu, e actor şi, deşi pretinde că nu se poate compara cu pianiştii, nu s-ar da în lături de la o luptă dreaptă în ale muzicii.

Cine vrea să afle cât de virtuoz este, are ocazia să-l vadă pe Dragoş Moştenescu în rol de Elton John, sâmbătă, 25 septembrie, începând cu ora 20.00, la Complex Comercial Băneasa.

Mai citeşte şi:

Dani Vlad, piratul de la finala Eurovision

Adevărul: A fost "Playing Elton John" alături de trupa Pasager, acum este "Tribute to Elton John" tot cu trupa Pasager. Ce le pregăteşti celor care vin să te asculte, la ce să se aştepte?

Dragoş Moştenescu: Este un show care propune o formulă unică în Romania în momentul de faţă, adică prezentarea este exact ca aceea a unui concert Elton John, cu trupă, lumini şi sunet ca la un concert adevărat. E şi un pian în faţă la care cântă subsemnatul, cu un costum complet de Elton John. Practic ai impresia că eşti la un concert de-al marelui cântăreţ.

De ce Elton John?

L-am ales pe Elton John pentru că este un artist cu o muzicalitate complexă. Are şi caracter comercial, dar şi unul specific de muzică englezească rafinată. În plus, specificul său este pianul la care cântă cu atâta eleganţă. Cum şi eu cânt la pian m-am gândit că este tributul perfect pe care pot să-l fac.

Cine îţi face costumaţia?

Costumele mi le face creatoarea Veronica Ionescu, o femeie cu mare aplecare spre costumele de showbizz. Creează pentru celebrităţi şi nu numai.

image

Să vorbim puţin despre colaborarea, bine-venită, spun cei care v-au văzut, cu trupa Pasager. Cum şi de unde a pornit ea?

Trupa Pasager este una dintre cele mai bune trupe de coveruri din Bucureşti. I-am auzit cântând la un eveniment şi mi-a plăcut faptul că sunt serioşi şi profesionişti. Dacă auzi o piesa, nu poţi spune cu exactitate dacă e originalul sau este cântată de ei. Le-am propus colaborarea în acest proiect "Playinf E. J." şi li s-a părut interesant. Au urmat repetiţii, lansarea de la clubul Tribute, apoi concertele în aer liber de la Constanţa, Timişoara şi Cluj. Urmează acum, în 25 septembie, la Bucureşti, finalul acestui turneu.

Lumea te asimilează, vrei nu vrei, cu serialul "La bloc". Care a fost reacţia publicului care a apucat să te cunoască şi în această ipostază?

Adevărul e că multă lume habar n-avea că eu cânt şi încă destul de bine. Când au văzut spectacolul, nu erau convinşi că eu sunt, mai ales că eram şi costumat în E.J. Surprizele au fost mari când au văzut cum sună piesele şi ce energie degajă concertul. Adică şi-au dat seama că pe scenă sunt nişte profenioşti şi că nu te joci. Sigur, între piese eu fac prezentări umoristice uneori, ca să nu pară că aş fi cu totul alt Dragoş Moşteneşcu decât cel pe care l-au cunoscut ei.

De la ce vârstă cânţi la pian, pentru că oricine a putut observa că ştii să cânţi "onorabil", ca să te citez?

Am făcut şcoala de muzică opt ani, de la şapte la 15 ani. Am făcut pian şi teorie muzicală din care n-am uitat mai nimic, ba chiar m-am mai dezvoltat de atunci. Pot să scriu partituri pentru orice piesă, să scot notele oricărui cântec şi să le aştern pe hârtie. Sigur, nu mă compar cu pianiştii care asta fac zilnic câte trei-cinci ore pe zi, dar nu mă dau în lături de la concurenţa cu ei.

image

Care e mai puternică, pasiunea pentru actorie sau cea pentru muzică?

N-aş putea să spun exact, amândouă fac parte din conceptul artistic numit "musical". Mie mi se pare că se îmbină foarte bine cele două. Din acest punct de vedere nu cred că se exclud. Ideea e doar că trebuie să le aloci timp separat, fiecăreia. Nu poţi să exersezi actoria şi să devii bun, în acelaşi timp, şi la muzică. Mi se pare că merg mână în mână atâta timp cât ai harul, dăruirea sau înclinaţia, să le faci pe amândouă.

Cum merg repetiţiile?

image

Repetiţiile cu trupa Pasager merg bine, vom adauga în curând şi piese noi. E sigur că Elton John nu va fi singura cântare din colaborarea noastră, vom dezvolta şi alte proiecte împreună.

Facem împreună o invitaţie care să nu poată fi refuzată la următorul tău show?

Singura invitaţie reala şi adevărată este că acesta e un show unic şi ce e unic merită văzut.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite