VIDEO A murit acriţa Jill Clayburgh

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Jill Clayburgh, nominalizată de două ori la premiile Oscar, a murit vineri, în locuinţa sa din Connecticut, a anunţat soţul acesteia, dramaturgul David Rabe.

Actriţa, în vârstă de 66 de ani, a murit din cauza unei leucemii de care suferea de peste două decenii, potrivit publicaţiei New York Times.

Clayburgh a fost nominalizată la Oscar pentru rolul din filmul "An Unmarried Woman" (O femeie necăsătorită) (1978), de Paul Mazursky, dar şi pentru cel din comedia "Starting Over" (De la capăt) (1979), unde a jucat alături Burt Reynolds.

Jill Clayburgh a fost câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Cannes, pentru rolul din filmul "O femeie necăsătorită".

Rolurile interpretate de ea la sfârşitul anilor 1970 şi începutul anilor 1980 reflectă schimbările şi problemele cu care s-au confruntat femeile în acea epocă.

Clayburgh a apărut frecvent pe Broadway, dar şi pe micul ecran. Ea a primit o nominalizare la premiile Emmy pentru rolul unei prostituate din filmul TV "Hustling" (1975) şi una pentru rolul din "Nip/Tuck" (Frumuseţe pe muchie de cuţit) (2005).

Actriţa a mai apărut în rolul mamei personajului principal din serialul TV "Ally McBeal".

"Bridesmaids", cel mai recent film al săuurmează fie lansat în 2011.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite