VIDEO Play&Win, suflu nou în muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei băieţi din Alba Iulia semnează multe dintre hiturile 3SudEst, Andra, Akcent, Cătălin Josan, Sistem şi Inna. Sebi (25 de ani), Radu (24 de ani) şi Marcy (24 de ani), membrii Play&Win, sunt compozitorii care domină mai nou piaţa muzicală românească.

S-au cunoscut datorită muzicii şi au vrut să devină mai întâi compozitori, pentru a-şi face un nume pe piaţa muzicală. Şi au reuşit. Nu numai că au colaborat cu formaţii deja consacrate, dar, după puţin timp, au început să-şi lanseze propriii artişti. Acest fapt a dus la o comparaţie aproape inevitabilă cu Marius Moga, fiind la fel de prolifici.

„Noi nu ne comparăm cu Marius Moga. Noi suntem Play&Win, el este Marius Moga“, spune Sebi. Însă dacă ar fi vorba de căutarea unor asemănări, tot el spune: „Asemănarea este că e din Alba Iulia ca şi noi.  Suntem prieteni buni, ne înţelegem foarte bine cu el, nu poate fi vorba de o rivalitate. El e un băiat foarte talentat, dar şi noi suntem“, adaugă el.

La fel ca la toate întrebările, Radu îl completează pe colegul său de trupă şi de compoziţie. „Comparaţie există în cazul aceluiaşi gen muzical, aceluiaşi stil de îmbrăcăminte, aceluiaşi regim alimentar (râde). În schimb, noi suntem trei, el e unu“, spune Radu.

Prietenie şi muncă

Deşi sunt foarte tineri, cei trei membri ai trupei se cunosc încă din adolescenţă, de aproape nouă ani. Pe când aveau 17 ani, au părăsit oraşul natal, Alba Iulia, pentru Constanţa, unde au colaborat cu Viorel Sipoş de la 3SudEst. În ciuda vorbelor înţelepte „Să nu faci afaceri cu prietenii“, cei trei au reuşit să găsească echilibrul perfect între prietenie şi muncă. Buna colaborare dintre ei este evidentă şi la un interviu, când Radu şi Sebi îşi completează răspunsurile, iar Marcy, mai tăcut, vine cu câte o replică la momentul potrivit. „Marcy e tăcut până porneşte“, spune Sebi.

Cei trei membri ai trupei spun că în procesul de compunere a pieselor ­niciunul dintre ei nu munceşte mai mult decât ceilalţi. S-au apropiat datorită muzicii şi prietenia îi ţine „în continuare împreună“. Sebi adaugă că cele trei cuvinte care îi reprezintă sunt „egalitatea, prietenia şi dăruirea“.

Strategia lor, răbdarea

Faţă de alte trupe care s-au lansat fulgerător pe piaţa muzicală şi au dispărut după doar un hit, Play & Win a avut răbdarea şi ambiţia de a-şi face un nume. Mai întâi au lansat pe piaţă single-uri compoziţie proprie, cântate de artişti consacraţi. A apărut astfel piesa de debut „Kylie“, interpretată de băieţii de la Akcent, care a avut succes dincolo de graniţele României. Au urmat piesele „Superstar“ şi „Lucruri simple“ ale trupei Activ, „Oare unde eşti“, de la Sistem şi „We Go Crazy“ interpretată de Andra.

Radu spune că, în opinia lui, imaginea de producător şi de compozitor muzical are o mai mare greutate pe piaţă, faţă de imaginea de formaţie. „O trupă cântă piesele unor compozitori, iar noi suntem co-autori ai pieselor noastre.“

Au lansat o trupă de pop-rock

„E o strategie, da, pentru că lumea te percepe altfel. «Uite-i pe băieţii ăia care au compus pentru «X», pentru «Y». Mai şi cântă!». Iar noi în continuare vrem să ne crească şi numele de compozitori“, completează Sebi.

Play & Win s-a lansat abia anul acesta ca formaţie, cu piesa  „Slow Motion“, care a ocupat locul secund în Romanian Top Singles Chart. A urmat un alt single, „Only“.

Cel mai recent succes al formaţiei este single-ul „Hot“, cântat de Inna, care s-a clasat pe primul loc în Spania, cu 60.000 de descărcări ­online. Ei au lansat şi formaţia de pop-rock Crazy Win, un gen pe care cei trei băieţi speră să-l cultive în România.

„Ne-am hotărât să facem o trupă de pop-rock, să demonstrăm lumii că ne pricepem şi la alt gen decât dance“, povesteşte amuzat Marcy.

Zeci de hituri pe piaţa muzicală

Băieţii de la Play&Win au făcut muzică, versuri, orchestraţie şi master pentru:

-3SE: „Alături de îngeri“, „Marea“, „Toată lumea“, „Mă iubeai“, „Miracle“, „Mă doare“

image


-Andra (foto): „We Go Crazy“
-Activ: „Lucruri simple“, „Superstar“, „Heaven“, „Dor“
-All Stars Roton – „Don’t Be a Hero“ (Campanie Antidrog)
-Akcent: „Dragoste de închiriat (Kylie)“
-Cristina Rus (foto): „O nouă viaţă“

image


-Natalia Barbu: „Îngerul meu“
-Cătălin Josan: „Run Away“ (Finala Eurovision 2008), „Între noi“
-Refflex: „Fără ea“
-Morris: „Desire“, „Till the Morning“
-Crazy Win: „Beautiful Lover“
-Sistem: „Oare unde eşti“
-Inna: „Hot“
-Alessia: „Deja Vu“.

Muncesc cu plăcere

Legat de starea în care se află piaţa muzicală din România, Sebi spune că, dacă făceau muzică pentru bani, s-ar fi lăsat. „Dacă nu făceam treaba asta din plăcere, cred că ne apucam demult de zidărie sau de altceva.“

image

Asemănarea cu Moga este că e din Alba Iulia ca şi noi. Suntem prieteni buni, nu poate fi vorba de rivalitate.

image



Sebi,muzician

image

Ne-am hotărât să facem o trupă de pop-rock, să demonstrăm lumii că ne pricepem şi la alt gen decât dance.

image



Marcy,muzician

image

O trupă cântă piesele unor compozitori, iar noi suntem coautori ai pieselor noastre.

image



Radu, muzician

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite