VIDEO Bărboşii de la ZZ Top cântă diseară în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Bărboşii de la ZZ Top cântă diseară în România
VIDEO Bărboşii de la ZZ Top cântă diseară în România

Formaţia fondată în Texas în urmă cu patru decenii susţine un concert în această seară, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă. Spectacolul face parte din turneul „Double Down Live 2009“.

Cei trei texani, Billy Gibbons, Dusty Hill şi Frank Beard, vor aduce la Bucureşti atmosfera din Texas, statul în care s-au născut.

Formaţia ZZ Top a luat fiinţă în 1969 şi se poate lăuda cu o longevitate de invidiat, având în vedere că, pe parcursul a 40 de ani, nu au existat schimbări de componenţă sau conflicte dramatice prezentate în ziare.

Bărbile ca brand

Mai mult, cei trei cowboy bărboşi au primit onorurile cuvenite în industria muzicală: au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, în 2004, dar şi pe lista VH1 „Cei mai buni 100 de artişti hard rock“, unde au ocupat poziţia 44. Cei trei membri ai trupei şi-au creat o imagine colectivă inconfundabilă în peisajul muzical.

Toţi cei trei poartă ochelari de soare, indiferent de vreme şi de lumina disponibilă, o referire la unul dintre hiturile lor, „Cheap Sunglasses“ („Ochelari de soare ieftini“).  Din cap până-n picioare, imaginea pe care o transmit este cea a unei găşti de motociclişti. Cei doi vocali, Gibbons şi Hill, poartă de 40 de ani bărbi lungi aproape până în brâu, iar, în mod ironic, bateristul Frank Beard („barbă“) are doar o mustaţă.



Bărbile de pustnici au devenit marcă înregistrată şi posesorii lor au refuzat în 1984 o ofertă generoasă de la compania producătoare de aparate şi lame de ras Gillette. Reprezentanţii companiei le-ar fi oferit câte un milion de dolari lui Gibbons şi Hill pentru a-şi rade bărbile în direct. Texanii au refuzat, spunând: „Suntem prea urâţi fără barbă“.



Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite