VIDEO Şerban Copot de la Animal X, ambasador eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Şerban Copot de la Animal X, ambasador eco
VIDEO Şerban Copot de la Animal X, ambasador eco

Solistul a participat luna trecută la conferinţa „Play to Stop – Europe for Climate“ de la Stockholm, finalizată cu un concert Moby. Următorul spectacol organizat de Comisia Europeană (CE), în parteneriat cu MTV Networks, are loc la Budapesta, la 19 septembrie.

Concertele au fost gândite pentru a atrage atenţia tinerilor europeni în legătură cu încălzirea globală şi schimbările climatice. În acest scop, din mai multe ţări participante au fost aleşi ambasadori eco. Aceşti 11 ambasadori s-au reunit într-o conferinţă de
presă.

Şerban Copot (28 de ani) de la Animal X a fost ales să reprezinte România. Lucru care l-a surprins, după cum spune chiar el, şi l-a onorat.

„Am corespuns unui anumit profil care cerea să fi avut activitate în prealabil cu organismele europene. Am avut un precedent: am participat anul trecut la un program al Parlamentului European, ca reprezentant al Societăţii Civile. Am dus o corespondenţă regulată cu forurile, corespund profilului de persoană publică, care li se adresează tinerilor, care nu face ce face doar de amorul artei“, explică Şerban criteriile după care a fost ales.

„Nu vreau să îmi promovez imaginea folosindu-mă de subiecte care acum sunt la modă. Activitatea mea în domeniu a început mai de mult. Am înfiinţat în 2006 ONG-ul «Generaţia verde». (...) Obiectivul meu principal a fost ca rezultatele României să fie cele mai bune“, adaugă el.

Întâlnirea cu Moby

Concertul de la Stockholm a fost susţinut de americanul Moby, care a fost prezent anul acesta şi la B’Estfest. „Lucrul care m-a frapat a fost că domnul Moby este chiar un personaj informat. Atunci când vorbeşte de schimbări climatice chiar are argumente, a citit pe marginea acestui subiect şi participarea lui nu a fost doar de faţadă. Concertul în sine m-a impresionat şi din punct de vedere profesional. Mie îmi plăcea şi înainte de Moby, acum şi mai mult“, spune solistul Animal X despre întâlnirea de la Stockholm. 

Cei 11 ambasadori nu erau numai muzicieni, ci personalităţi din mai multe domenii, sportivi sau artişti. Următorul concert din această serie are loc la 19 septembrie şi este susţinut de trupa The Editors, pe care Şerban abia aşteaptă să o vadă live. Însă, după cum zice cântăreţul, concertul este doar „bomboana de pe tort“. „La Budapesta, în Săptămâna Mondială a Mobilităţii, o să discut despre programul «Pe două roţi», organizat de Generaţia Verde.“



Biciclist în Bucureşti

Şerban încearcă să dea un exemplu pozitiv tinerilor din România şi se deplasează numai pe două roţi. „Viaţa de biciclist în Bucureşti e dură. Încerc să dovedesc că este uşor să «bicicleşti», problema e că trebuie să fii tu atent la cei din jur, nu să fie ei atenţi la tine. Să nu te aştepţi la clemenţă din partea şoferilor“, spune cântăreţul, căruia i s-a furat deja şi o bicicletă, şi un scuter, chiar din curtea casei.

image

Şerban, împreună cu ceilalţi colegi de la Animal X

Una dintre problemele României este lipsa de implicare a tinerilor, potrivit lui Şerban. „Tinerii trebuie să se implice în absolut orice. Politica de la noi de până acum a lăsat tineretul într-o stare latentă. «Mai bine să-i ţinem proşti şi ocupaţi cu OTV-ul decât să le dăm idei sau să gândească prea mult.» Implicarea în problemele mediului, Crucea Roşie, orice, astfel se dezvoltă un tânăr“, explică Şerban.

image

Nu vreau să îmi promovez imaginea folosindu-mă de subiecte care acum sunt la modă.

image


Şerban Copot
cântăreţ

image

Ca biciclist, să nu te aştepţi la clemenţă din partea şoferilor.

image


Şerban Copot
cântăreţ

Primul pas contează

Solistul Animal X spune despre atitudinea de tipul „acţiunile mele nu au importanţă“ că „micimea asta în gândire convine“. „E acelaşi lucru cu  «sunt nesimţit, dar ce contează?». Eu le-aş răspunde: ce mai contează orice, să trăieşti, să votezi... Fiecare acţiune a noastră contează! Asta trebuie să înţelegem cu toţii! Iar genul de psihologie vizavi de implicarea în problemele ecologice, ideea e să începem undeva, să facem primul pas“...

Cât despre artiştii care se folosesc de imaginea lor pentru a susţine o cauză, Şerban Copot spune că există riscul de a dilua mesajul eco. „În rest, este important să nu vin la tine, să vorbesc despre salvarea planetei şi apoi să mă urc în Jeep. Mie mi s-a părut de bun-simţ să mă folosesc de faptul că sunt persoană publică şi să mă implic în alte scopuri decât cele personale“.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite