VIDEO Coldplay şi Satriani s-au împăcat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Coldplay şi Satriani s-au împăcat
VIDEO Coldplay şi Satriani s-au împăcat

Trupa Coldplay şi Joe Satriani au pus punct procesului de plagiat în care britanicii au fost acuzaţi de chitaristul american că i-ar fi copiat fragmente dintr-o compoziţie în piesa "Viva la Vida", informează BBC.

Cu toate că reprezentanţii lui Satriani au confirmat s-a ajuns la o înţelegere, nu este clar dacă aceasta s-a făcut cu condiţia ca trupa să-i plătească americanului o sumă de bani cu titlu reparatoriu, transmite Bilboard.

Reamintim că Joe Satriani a dat în judecată tupa Coldplay anul trecut, pe motiv că hit-ul "Viva la Vida" ar semăna izbitor cu piesa "If I Could Fly", lansată de el în 2004.

"Au preluat bucăţi substanţiale din piesa mea", spunea chitaristul la acea vreme. În replică, membrii trupei au negat că Satriani ar fi scris vreo melodie care să-i fi influenţat.

Potrivit statisticilor Federaţiei Internaţionale a Industriei Fonografice, albumul "Viva La Vida Or Death And All His Friends" de la Coldplay s-a clasat pe primul loc în topul celor mai vândute discuri la nivel mondial în 2008.

Pe acest album este inclusă şi piesa care a cauzat procesul de plagiat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite