VIDEO Oana Sârbu : „M-au sfătuit să fac piese comerciale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Sârbu (41 de ani) a lansat un album „Best Of“, care cuprinde 20 dintre cele mai bune piese ale sale. Artista mărturiseşte că este percepută ca o cântăreaţă a anilor ’90, că îi este greu să se reinventeze şi că încă mai poartă eticheta „Dana“ din „Liceenii“.

„Adevărul“: Care este publicul dumneavoastră?

Oana Sârbu: Eu încerc să mă adresez tuturor acelora care iubesc muzica de calitate - genul acesta care nu este unul simplu, este mai complex, mai elaborat.

O mare parte dintre piese nu au fost promovate, dar sunt câteva foarte uşoare şi frumoase, cum ar fi „Te iubeam“ sau „Lumea basmelor“. Unele dintre aceste melodii sunt vechi de 10-15 ani, altele sunt în primă audiţie, este o alegere din peste 100  de piese pe care le avem.

Citiţi şi:



V-aţi gândit să renunţaţi la acest stil de muzică în favoarea unuia mai comercial?

În urmă cu câţiva ani am vrut, la un moment dat, ca muzica mea să fie auzită la radio. Am fost sfătuită de către casele de producţie să renunţ la muzica pe care o cântasem până atunci şi să fac piese în primă audiţie, compuse de autori la modă.

Şi-atunci m-am dus la cei pe care îi apre­ciez din generaţia asta, Dan Teodorescu, de la Taxi, şi Bobby Stoica, de la Voltaj. Ei mi-au compus două melodii foarte frumoase, m-am dus la toate posturile de muzică, dar am fost refuzată pe motiv că nu sunt hituri.

Erau nişte piese care se încadrau în toate normele posturilor de radio şi, totuşi, nu am fost primită. Se vede treaba că e vorba de cu totul altceva, probabil trebuie să intrii în graţiile celor care promovează play-list-urile. N-aş face o schimbare majoră, dar asta nu înseamnă că nu aş fi receptivă la un alt gen de muzică decât cel pe care-l cânt, dacă mi s-ar propune.

Deocamdată, cânt cu trupa mea High Class Band, muzică veche, internaţională şi românească, de prin anii ’40-’60, coloane sonore ale diferitelor filme, amestec de jazz ori samba. Cântăm în portugheză, spaniolă, italiană, franceză, engleză. Este ceea ce îmi place să fac în acest moment. Mai târziu, poate o să vină vreo propunere sau vreo idee ca să fac ceva mai modern, mai comercial.


Publicul vă percepe ca pe o cântăreaţă a anilor ’90…

N-am nimic împotrivă. Piesele vechi prind, au armonie, sunt linii melodice care se reţin, nu se merge atât de mult pe imagine, pe muzică aranjată electronic. Se reiau tot cântecele vechi, refăcute, reorchestrate. Acelea rămân cele mai frumoase, e greu să mai compui acum.

Şi Madonna merge pe chestii de imagine, este o tipă foarte actualizată, cu tot ce se întâmplă modern. Eu n-aş putea să cânt aşa ceva, pentru asta trebuie o anumită vestimentaţie, o reinventare a imaginii mele, ceea ce ar fi foarte greu.



Cu ce v-aţi mai ocupat?

Eu nu m-am retras, dar apar acolo unde se cântă, asta este trierea pe care o fac. La câte emisiuni muzicale mai sunt la TV, sigur că apar destul de rar…

Aţi rămas cu eticheta „Dana“ din „Liceenii“?

Da, mie mi se pare foarte frumos să te asocieze lumea cu o anumită imagine, mai ales că a reprezentat atât de mult, pentru generaţii în­tregi.

Perioada de atunci nu se mai întoarce, dar ea şi-a pus amprenta pe întreaga mea viaţă. Faptul că am ajuns să joc în „Liceenii“ a fost o întâmplare, pentru că eu mi-am dorit întotdeauna să cânt. Oricum, viaţa mi s-a schimbat după această experienţă. 


image

N-aş face o schimbare majoră, dar asta nu înseamnă că nu aş fi receptivă la un alt gen de muzică decât cel pe care-l cânt, dacă mi s-ar propune.

image


Oana Sârbu
cântăreaţă

image

M-am dus la toate posturile de muzică, dar am fost refuzată. Erau piese care se încadrau în toate normele posturilor de radio.

image


Oana Sârbu
cântăreaţă

Show într-un centru comercial

Lansarea albumului „Best Of“ a avut loc joi seară la Esplanada Cora Pantelimon, din Bucureşti. Maestrul de ceremonii a fost Ovidiu Komornik, cel care a avut şi ideea acestui material discografic.

După un scurt moment introductiv, pe scenă a urcat şi Oana, care a mărturisit că traficul din Bucureşti a încurcat-o şi, glumind, a spus că era să-şi rateze propria lansare.

Artista a cântat apoi câteva melodii de pe album, între care o piesă în primă audiţie. Alături i-au fost zeci de fani, dar şi Silvia Dumitrescu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite