VIDEO Românii nu se tem de sfârşitul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul „2012“, o viziune apocaliptică despre viitorul omenirii, a fost lansat ieri în cinematografele din România. Românii au venit la cinematograf din curiozitate şi pentru a vedea efectele speciale deosebite, însă nu cred că sfârşitul lumii va fi peste trei ani.

Potrivit teoriei care stă la baza filmului regizat de germanul Roland Emmerich (care a mai semnat şi „Ziua Independenţei“ şi „Godzilla“), sfârşitul lumii va veni în 2012, aşa cum anunţă calendarul mayaş.

Citiţi şi:


O dată la 640.000 de ani, Pământul se aliniază cu alte planete, ceea ce face ca polii magnetici să se schimbe, iar pe Glob să izbucnească mai multe cutremure, să apară mii de canioane şi, în final, oraşele să dispară.

Majoritatea celor care au venit la premiera de la cinematograful Cityplex din Bucureşti, au apreciat viziunea regizorului şi efectele speciale, însă nu s-au îngrijorat cu privire la Apocalipsă.

„Calendarul mayaş nu prezice sfârşitul lumii, ci începerea unui nou ciclu astrologic“, este de părere Marian C., în vârstă de 42 de ani. La rândul său, Ana I. (29 de ani) spune că „teorii au fost multe“.

„Sfârşitul lumii trebuia să fie la eclipsa de Soare din 1999 sau în anul 2000. Recent, am citit că Apocalipsa va veni în 2035, toată lumea face predicţii. În Biblie scrie că nimeni nu ştie când va fi momentul exact, aşa că pentru altele trebuie să ne facem griji, cum să ieşim din criza economică, spre exemplu“, consideră aceasta.

Eugen G. (25 de ani) a apreciat efectele speciale, dar consideră că scenariul este previzibil, pe alocuri. „Este un film care merită văzut dar, personal, nu cred că avem de ce să ne facem griji, lumea nu va dispărea peste trei ani“, conchide acesta.

Vaticanul critică filmul

Vaticanul a criticat pelicula lui Emmerich, considerând că filmul manipulează. Ziarul oficial al Vaticanului, „L’Osservatore Romano“, notează că cinematografiei încă îi place Apocalipsa, deşi „am trecut cu bine de fatidicul mileniu“. Printre actorii din distribuţia filmului „2012“ se numără John Cusack, Danny Glover şi Woody Harrelson.

Specialiştii ne liniştesc

Interpreţii unor texte care anunţă Apocalipsa, precum catrenele lui Nostradamus sau calendarul mayaş, sunt convinşi că lumea se va termina peste trei ani, însă oamenii de ştiinţă îi contrazic. Dr. Edwin Krupp, directorul Observatorului din LA, a declarat pentru „Entertainment Weekly“ că lumea nu se va termina.

„La 21 decembrie 2012, calendarul mayaş îşi încheie unul dintre cicluri. Este un interval de timp care durează 5.125 de ani “, a explicat Krupp. Specialistul a adăugat că mayaşii nu au spus nimic despre sfârşitul lumii, iar noţiunea a apărut din cauza unei interpretări eronate.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite