VIDEO Placebo cu efect, în această seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brian Molko şi trupa sa susţin cel de-al doilea concert la Bucureşti, la Romexpo, de la ora 20.00. Una dintre puţinele trupe de rock alternativ care au prins cu adevărat în România îşi promovează live cel mai nou album, „Battle for the Sun“.

Au cântat pentru prima oară la Bucureşti în urmă cu trei ani şi au promis că revin. Şi au făcut-o, pentru că sunt cu adevărat o trupă care are în România un public numeros şi fidel. Concertul pe care britanicii de la Placebo îl vor susţine în această seară, la Romexpo, face parte din turneul de promovare a celui mai recent album al trupei.

„Battle for the Sun“, cel de-al şaselea material discografic lansat de trioul britanic, a apărut pe piaţă cu doar două săptămâni înaintea concertului de la Bucureşti, fanii români ai trupei fiind astfel printre primii care ascultă piese de pe acest album. În 2007 componenţa trupei s-a modificat, aşa că de data aceasta la Bucureşti, alături de solistul Brian
Molko şi de basistul Stefan Olsdal, pe scenă va urca noul toboşar, Steve Forrest.

Organizatorii aşteaptă aproximativ 6.000 de spectatori, ceva mai mulţi decât la anteriorul concert. Show-ul britanicilor va fi deschis de trupa australiană Expatriate.

Dacă la mijlocul anilor ’90 străzile oraşelor româneşti erau invadate de tineri care purtau tricouri cu Nirvana, la începul anilor 2000, noua generaţie le-a înlocuit cu cele cu Placebo. Nu e singura legătură ditre cele două trupe, trupa Placebo fiind foarte des considerată Nirvana în variantă glam.

Rock alternativ cu priză la români

La o scară mai redusă, muzica celor de la Placebo a reuşit să aibă în România ecoul pe care doar trupe ca Metallica, Depeche Mode sau Nirvana l-au avut, devenind un microfenomen muzical. Formaţia a reuşit să strângă în jurul ei oameni cu vârste şi preferinţe muzicale diferite.

În 1996, aflaţi la început de carieră, cei trei băieţi de la Placebo au intat în graţiile lui David Bowie, un personaj cult al epocii glam, un izvor continuu de inspiraţie pentru multe trupe alternative. Cu toate că primul lor album a fost considerat o revelaţie, succesul lor iniţial a fost pus şi pe seama relaţiei pe care o aveau cu Bowie.

image


Imaginea androgină promovată de trupă, versurile cu o profundă încărcătură emoţională şi vocea inconfundabilă a lui Brian Molko sunt componentele stilului Placebo.

Ultimul album, „o nouă alegere“

„Battle For the Sun“, cel mai recent album al trupei Placebo, a fost lansat la trei ani după materialul discografic „Meds“. Lansat pe piaţa din România la 8 iunie, de MediaPro Music, cel de-al şaselea album al trupei vine ca o nouă „alegere făcută în viaţă“, după cum declara solistul Brian Molko.

„Am făcut un album care vorbeşte despre o alegere importantă din viaţă, respectiv aceea de a ieşi din întuneric şi a alege să trăieşti, într-un nou sens“, descrie Brian Molko cel mai recent material. Primul single extras de pe „Battle For the Sun“ este piesa „For What It’s Worth“, prima mostră de optimism şi culoare din partea trupei. Melodia beneficiază şi de un videoclip în regia lui Howard Greenhalgh.

Acces şi bilete

Accesul spectatorilor este permis începând cu ora 18.00, prin Bulevardul Expoziţiei, Poarta C. Spectatorii mai pot cumpăra bilete şi astăzi, de la casa special amenajată la intrare. Biletele costă 100 de lei (Zona B) şi 175 de lei (Zona A).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite