VIDEO CokeLive Peninsula, la start

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO CokeLive Peninsula, la start
VIDEO CokeLive Peninsula, la start

Astăzi începe cea de-a şaptea ediţie a festivalului de la Târgu-Mureş. Printre headlinerii din acest an se numără The Prodigy, Nine Inch Nails, Tiesto şi Primal Scream, dar şi trupe româneşti ca Iris şi Timpuri noi.

 Ajuns la cea de-a şaptea ediţie, festivalul CokeLive Peninsula, „fratele mai mic“ al celebrului Sziget de la Budapesta (ambele evenimente sunt organizate de compania Sziget Management), are cei mai buni artişti de până acum. De altfel, bugetul din acest an s-a ridicat la un milion de euro.

Ieri, terenul de lângă Complexul de Agrement şi Sport „Mureşul“ era un şantier în lucru, iar echipele tehnice puneau la punct ultimele detalii înainte ca ediţia din acest an a evenimentului (23-26 iulie) să-şi deschidă porţile.

Astfel, au fost montate scenele Coca-Cola Main

Stage şi Coke Terrace, care împreună cântăresc 200 de tone şi care au fost aduse din Budapesta cu 10 camioane. Scena principală Coca Cola are 32 de metri lungime, 12 metri înălţime şi 11 metri lăţime şi este prevăzută cu 40 de becuri inteligente de mare performanţă, 30 de stroboscoape şi doi pereţi cu leduri, de câte 12 metri pătraţi. Coke Terrace are
16 metri lăţime şi 24 de metri lungime.

Pregătiri speciale pentru Tiesto

66 de artişti din România şi din străinătate vor urca în acest an pe cele patru scene ale festivalului. Concertele de pe scena principală vor începe însă abia mâine, de la ora 18.00, cu un recital Vama, urmând ca primul headliner al serii, DJ Tiesto, să apară în faţa publicului de la ora 22.00.

Pentru concertul Tiesto, care va dura trei ore, pe scenă va fi montat, în spatele pupitrului de DJ, un perete cu leduri de 25 de metri pătraţi, iar în faţa pupitrului un alt perete de 6 metri lungime şi un metru lăţime, pentru a le oferi „peninsularilor“ care vin să petreacă o experienţă muzicală şi vizuală unică.

Capetele de afiş ale celorlalte seri sunt trupele Nine Inch Nails (sâmbătă, la ora 23.00) şi The Prodigy (duminică, la ora 23.00). Unul dintre cele mai aşteptate show-uri este cel al formaţiei Iris (sâmbătă, 19.30 pe scena Coca-Cola).

3.000 de locuri de campare

În afara scenelor, pe malul Mureşului au fost amplasate corturi în care vor avea loc atât concerte, cât şi diverse evenimente culturale (teatru, proiecţii de filme).

Coke Live Peninsula va oferi şi extra-activităţi de festival.  Astfel, spectatorii vor putea să experimenteze aproape 30 de sporturi, inclusiv bungee jumping, vor avea ocazia să „se rătăcească“ în labirintul Coca-Cola sau să se răcorească într-un bar de gheaţă.

Participanţii vor putea să-şi aleagă muzica preferată în corturi special amenajate pentru trei genuri diferite de muzică - pop, dance şi reggae, să facă fotografii cu efecte speciale sau să încerce diferite tatuaje. Ca în fiecare an, în Peninsulă vor fi amenajate peste 30 de terase şi spaţii comerciale, cu băuturi răcoritoare şi bere.

image

Aseară, pe terenul de pe malul Mureşului, se puneau la punct ultimele detalii

Totodată, organizatorii s-au asigurat că oferta gastronomică va fi pentru toate gusturile: de la mâncăruri de tip fast-food, până la diferite tipuri de gulaş şi ciorbe, fructe proaspete sau porumb fiert.

Organizatorii aşteaptă aproximativ 50.000 de spectatori la concertele din cadrul evenimentului, iar o mare parte dintre aceştia vor campa în spaţiul special amenajat.

Terenul de campare, cu o capacitate de 3.000 de locuri, se întinde pe o suprafaţă de 3,5 hectare şi poate fi folosit începând chiar de astăzi, de la ora 12.00.

Costurile de campare diferă în funcţie de capacitatea corturilor. Cei care doresc să intre cu maşina în zona de camping trebuie să achite la intrare o taxă de parcare de 5 lei.

Cele 78 de duşuri şi 180 de toalete ecologice completează dotările terenului rezervat pentru campare. Festivalul CokeLive Peninsula este organizat de Sziget Management, compania organizatoare a celui mai mare festival de muzică din Europa, Sziget Festival.

„După şapte ani de Peninsula, Sziget Management prezintă cea mai bogată ediţie a evenimentului de la Târgu-Mureş, atât din punct de vedere muzical, cât şi din punctul de vedere al activităţilor non-muzicale. Ne bucură parteneriatul cu Coca-Cola şi efortul comun pe care îl facem pentru a invita tinerii să împărtăşească experienţa unui festival adevărat, CokeLive Peninsula“, a declarat László Bodor, directorul festivalului.

Publicul mai poate achiziţiona bilete la intrare, la preţurile de 100 de lei (bilete pentru o zi) şi 240 de lei (abonament pentru toată perioada festivalului).

Programul principalilor artişti

Joi, 23 iulie

19.00 - Tabassco (Terasa Coke)
21.00 - Luna Amară (Terasa Coke)
22.00 - Chris.SU (Freedom Arena)

Vineri, 24 iulie

18.00 - Vama (Scena Coca-Cola)
19.30 - Pavel Stratan (Terasa Coke)
20.30 - Sarmalele Reci (Terasa Coke)
22.00 - Tiesto (Scena Coca-Cola)

Sâmbătă, 25 iulie

18.00 - Omul cu şobolani (Scena Coca-Cola)
19.30 - Iris (Scena Coca-Cola)
21.00 - Primal Scream (Scena Coca-Cola)
23.00 - Nine Inch Nails (Scena Coca-Cola)

Duminică, 26 iulie
18.00 - Viţa de Vie (Scena Coca-Cola)
19.00 - Timpuri noi (Terasa Coke)
23.00 - The Prodigy (Scena Coca-Cola)
02.00 - Blank & Jones(Freedom Arena)
04.00 - Şuie Paparude (Freedom Arena)





Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite