VIDEO Mircea Albulescu: Momentul meu de noroc în viaţă a fost când a murit altcineva în locul meu. S-a întâmplat de două ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Albulescu faţă în faţă cu studenţii
Mircea Albulescu faţă în faţă cu studenţii

Actorul Mircea Albulescu a povestit în emisiunea "Vorbe Grele", moderată de Victor Ciutacu, despre două momente care i-au marcat viaţa în timpul filmărilor. Titanul teatrului românesc a mărturisit că de două ori a fost faţă în faţă cu moartea pe platourile de filmare, însă Zeiţa Teatrului nu l-a lăsat de sub aripa ocrotitoare.

Întrebat de moderator care a fost momentul în care s-a simţit cel mai norocos în această viaţă, actorul Mircea Albulescu a răspuns fără a clipi că sunt au existat două astfel de momente, fericite pentru el, dar tragice pentru cei din jurul lui.

"Momentul meu de noroc în viaţă a fost când a murit altcineva în locul meu. S-a întâmplat de două ori. La două filmări a murit un om în locul meu: o dată la Nicolaescu şi încă o dată la Gabra. Nu spun filmele în care s-au întâmplat...

La Nicolaescu, în faţa mea, trebuia să explodeze ceva. Era un sac cu dinamită. Eu întotdeauna mă duc la omul care se ocupă de astea, la artificier. Şi atunci i-am zis să nu fie pietre, să fie doar pământ ca să nu-mi sară ceva în ochi. Şi atunci m-am dus şi m-am uitat în punga cu dinamită şi am zis. E pământ? E bine! Şi m-am dus înapoi unde trebuia să fiu. La vreo 15-17 metri m-am întors să mai spun ceva şi atunci el a făcut contact fără să ştie că mai era un contact undeva... Şi atunci... l-a tăiat ! Dacă punea contact cu mine de faţă...", îşi aminteşte actorul.

Al doilea moment a fost la fel de şocant.  "Fasciştii trăgeau cu mitralieră, dar nu mergeau cartuşele oarbe mitralieră. S-a făcut cerere, s-a adus de la Bucureşti cartuşe normale, ni s-a spus să nu tragă niciun actor şi se pune un om special. Motor. Pac. Eu am început să fug pe margine. S-a tras 12 cartuşe pe un deal unde nu era nimeni. Atunci tipul cu mitraliera a rearmat. În timpul acestei operaţiuni a scăpat un cartuş şi a atins un cablu de 360 de volţi. Singurul cartuş a retezat un cablu care a căzut la picioarele meu, m-a scuturat puţin şi s-a dus mai departe de râpă, unde jos era un ploutonier venit de la Bucureşti să supravegheze filmările. Îi cade cablu după cap şi moare", a povestit Albulescu. 

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite