VIDEO Mărgineanu, cântec de leagăn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Mărgineanu, cântec  de leagăn
VIDEO Mărgineanu, cântec de leagăn

Cântăreţul susţine astăzi un concert umanitar în Club Fabrica din Bucureşti, pentru băieţelul nou-născut al unui muzician care a murit. Evenimentul este organizat în memoria lui Cosmin Hurdubeţiu, fostul solist al trupei Recycle Bin, care s-a stins din viaţă la 25 decembrie 2008, la 34 de ani, în urma unui infarct.

Alături de Mihai Mărgineanu (40 de ani), la eveniment vor mai participa formaţii ca ZOB şi Trupa Veche, iar toate încasările vor fi direcţionate în contul băieţelului lui Cosmin, Andrei Petru, în vârstă de o lună.

Citiţi şi:

Mihai Mărgineanu  spune că s-a implicat în acest proiect pentru a o ajuta pe soţia prietenului său să-şi crească mai uşor copilul.

„Pentru că Pokemon (porecla lui Cosmin Hurdubeţiu – n.r.)  a avut neşansa să moară înainte să i se nască copilul, noi vrem să avem grijă de cel mic. Pentru că el merită asta, sperăm ca acest eveniment să continue şi pe viitor“, spune Mărgineanu. Deşi nu a mai participat la astfel de evenimente, cântăreţul povesteşte că a mai ajutat oameni aflaţi în dificultate. „Am mai strâns bani pentru oameni care erau la ananghie, în general pentru bolnavi“, mărturiseşte el.

Videoclip filmat în Vama Veche

După ce a lansat la începutul acestei luni un nou videoclip pentru piesa „Melci, scoici, raci, craci“, filmat pe plaja din Vama Veche, artistul va susţine o serie de concerte în Moldova, la Galaţi, Focşani şi Iaşi.În clip, Mărgineanu este târât pe nisip chiar de soţia sa, iar artistul spune că ideea este una „amestecată“, care îi aparţine atât lui, cât şi regizorului Dragoş Buliga.

„Eu am vrut ceva simplu, un videoclip în care să se vadă că sunt cu o formaţie de cântăreţi, nu de instrumentişti, un clip în care să cântăm la o masă, cu plăcere, «într-un fel anume» deşi nu ştiu care este acela. Apoi a fost ideea lui Buliga să filmăm în Vama Veche“, povesteşte cântăreţul. Videoclipul a fost realizat în cele din urmă la mare, chiar la Vama Veche, şi filmările au reprezentat, de fapt, o scurtă vacanţă pentru Mărgineanu şi trupa sa. „Veneam după patru zile de cântări prin ţară, toţi băieţii erau cu iubitele, a fost o minivacanţă“, îşi aminteşte cântăreţul.



Album nou în noiembrie

În perioada următoare, Mihai Mărgineanu se pregăteşte să lanseze un nou album, la 19 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Deşi nu a stabilit încă numele discului, artistul spune că una dintre variantele la care se gândeşte este „De pe maidan, cu drag“, nume inspirat dintr-un film al seriei James Bond, „From Russia, With Love“.

Noul material discografic va conţine 13 sau 14 piese în stilul care l-a consacrat pe Mărgineanu, unele preluate din folclor şi reorchestrate de trupa lui, altele compuse chiar de artist. Albumul va conţine şi piesa „Nefasta“, o poveste despre un bărbat care iubeşte o femeie, după un text al lui Radu Paraschivescu, iar alte piese sunt „Aprind o ţigară“ şi „Aviaţie“.

Turneu în închisori

Un alt proiect al cântăreţului este un turneu în închisori, alături de trupa Mandinga. Ideea i-a venit după ce a susţinut un concert la Penitenciarul Rahova.

„Am văzut că oamenii ăia s-au simţit bine. Ei nu sunt acolo pentru că au fost maici sau călugări, ei sunt acolo pentru că au făcut ceva rău. Cei mai mulţi se căiesc, iar în momentul în care te căieşti măcar ştii pentru ce ai păcătuit. Pentru că am văzut puţină alinare, am hotărât ca anul viitor eu şi Mandinga să facem un turneu în închisori, cu un scop nobil: să luptăm pentru lipsa consumului de droguri, pentru că în momentul în care lupţi împotrivă, nu ai nicio şansă. Să luptăm pentru o viaţă fără droguri, pentru că în puşcărie oamenii se droghează într-un mare fel - toată lumea ştie asta, inclusiv cei care păzesc închisorile - dar nimeni nu face ceva ca să oprească fenomenul. Vrem o luptă cinstită, în unele puşcării din România, în care să le spunem: «Dacă te droghezi, o să mori, băi, boule!»“, conchide Mărgineanu.

Program Pokefest

Biletele costă 25 de lei şi pot fi achiziţionate de la intrarea în club.

14.00 Unplugged Mihai Mărgineanu
17.30 - Trupa Veche
18.45 – Coercion
19.30 – Nişte Băieţi (coveruri după şlagăre româneşti de odinioară: Angela Similea, Corina Chiriac)
20.45 - Pavilion 32,
22.00 - ZOB
23.00 - Molotov Cocktail
24.00 - Sick on the Bus
01.00 - Recycle Bin

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite