VIDEO Serial "Adevărul": Madonna, insomniacă şi obsedată de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Serial "Adevărul": Madonna, insomniacă şi obsedată de ordine
VIDEO Serial "Adevărul": Madonna, insomniacă şi obsedată de ordine

Volumul „Viaţa cu sora mea, Madonna“, scris de Christopher Ciccone (48 de ani), fratele ei, este lansat mâine în România de Editura Humanitas. „Adevărul“ vă prezintă în fiecare zi, până la concertul de la 26 august, fragmente din cartea biografică, în care sunt incluse detalii despre viaţa cântăreţei.

Citiţi şi:


Cartea lui Christopher Ciccone le este dedicată tatălui său, Silvio, dar şi mamei vitrege, Joan. În introducere, fratele Madonnei dă câteva motive pentru care a vrut să scrie această autobiografie.

„Unii vor spune, poate, că a o vedea pe Madonna prin ochii ei este un mod de a o înţelege complet; alţii, care o privesc ca pe un idol, poate nu vor fi de acord.

Povestea care urmează poate fi privită în multe feluri: ca nişte amintiri din copilăria noastră împreună, sau ca aniversarea unui simbol modern care împlineşte cincizeci de ani anul acesta (cartea a apărut în SUA în 2008 – n.r.), sau ca autobiografia mea... sau ca răspunsul meu la eterna întrebare «Ce înseamnă, de fapt, să fii fratele Madonnei?». La început am sperat că scrierea acestei cărţi mă va ajuta să mă definesc pe mine însumi şi să mă delimitez în sfârşit de sora mea. Până la urmă, a fost o formă de catharsis“, spune Ciccone.

Adevărata regină a universului

Prologul cărţii prezintă începutul turneului „The Girlie Show“, pe care Ciccone l-a regizat şi care a început în Londra la 25 septembrie 1993. 

image


„În seara asta începe turneul «The Girlie Show», pe care l-am regizat şi l-am organizat personal, şi nu am vrea ca oamenii să ajungă la spectacol uzi leoarcă. Noi. Pluralul seniorial. Madonna şi cu mine. Sora mea şi cu mine, sora mea care încă doarme buştean într-un pat de mahon cu baldachin, în apartamentul de hotel lângă al meu. Pluralul seniorial, perfect potrivit pentru o femeie care uneori este o pacoste de-a dreptul seniorială. Deşi Buckingham Palace, reşedinţa reginei Angliei, e chiar vizavi, pentru mine şi pentru milioanele de fani, adevărata regină a universului este ea – Madonna Louise Veronica Ciccone, sora mea mai mare cu doi ani şi trei luni, care, la doar unsprezece ani după primul album, e una dintre cele mai celebre femei din lume.“

Obiceiurile zilnice, după ceas

Christopher Ciccone povesteşte că, în fiecare zi în cadrul turneului respectiv, el şi sora sa aleargă 10 kilometri, mereu de la ora 11.00.

„De fapt, pentru sora mea, programarea e a doua natură. Trezirea la nouă, culcarea înainte de unsprezece şi toate orele din interval planificate de ea însăşi la fel de rigid ca o campanie militară. Cu mania ei de a face liste şi de a-şi organiza viaţa după orar, Madonna ar fi fost, într-o altă viaţă, un bun director de penitenciar, controlor de trafic aerian sau înalt general. Numai că, din nefericire pentru ea, nopţile nu şi le poate organiza şi desfăşura după un program strict, fiindcă suferă de insomnie şi rareori doarme mai mult de trei ore pe noapte“, spune Ciccone.

Insomnie şi cărţi

Deşi locuiau împreună în copilărie, fratele Reginei pop a aflat de insomnia Madonnei mult mai târziu. El povesteşte despre obiceiurile nocturne ale acesteia. ­

„N-am aflat de insomnia Madonnei decât când ne-am mutat împreună într-un apartament din centrul Manhattan­ului, la începutul carierei ei. De câte ori mă trezeam noaptea, o găseam în sufragerie, ghemuită pe o saltea albă şi subţire, întinsă pe podea, şi care – oricât spălam noi pe jos – era mereu murdară. De obicei purta un uriaş tricou alb, bărbătesc, şi pantaloni de trening largi, albi, cu imprimeu cu cowboy, sugea Hot Tamales, bomboanele ei preferate cu aromă de scorţişoară, şi citea poezii – de multe ori Anne Sexton, care i-a inspirat multe versuri. Sau jurnalul lui Anais Nin, care, ca şi Ioana d’Arc, se numără printre eroii ei. Citea orice ca să-şi omoare timpul în nopţile lungi, fierbinţi, sufocante din Manhattan, nopţi în care mintea ei nu voia să se odihnească şi era plină de închipuiri sclipitoare, fantastice, în culori vesele, despre viitorul ei.“

 „Sticky&Sweet“, un turneu-record

Turneul mondial „Sticky & Sweet“, prin care artista îşi promovează cel mai recent album, „Hard Candy“, a debutat la Cardiff, în Marea Britanie, la 23 august 2008 şi s-a încheiat la 21 decembrie, la Sao Paulo, în Brazilia. După succesul imens pe care l-a avut anul trecut, „Sticky & Sweet“- turneul cu cele mai mari încasări al unui artist solo, atingând suma de 281 de milioane de dolari - a fost reluat anul acesta, cu un concert care a avut loc la Londra, la 4 iulie.

 În luna februarie a acestui an, cântăreaţa americană a anunţat că va concerta pentru prima dată în România, la data de 26 august, în Parcul Izvor din Bucureşti. Invitatul special este DJ-ul britanic Paul Oakenfold, artistul care deschide toate ­show-urile din turneul Madonnei. Printre piesele incluse în playlist se numără hituri ca „La Isla Bonita“, „Vogue“ şi „Give It 2 Me“, dar şi un moment special dedicat lui Michael Jackson.

image
image

Pentru milioanele de fani, adevărata regină a universului este Madonna Louise Veronica Ciccone.

image



Christopher Ciccone, fratele Madonnei


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite