VIDEO Ioan Isaiu : „Mă simt ca la 30 de ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Ioan Isaiu : „Mă simt  ca la 30 de ani“
VIDEO Ioan Isaiu : „Mă simt ca la 30 de ani“

Ioan Isaiu a împlinit la 25 august 40 de ani, o „cifră rotundă“ la care se fac de obicei bilanţuri. Actorul se declară mulţumit de tot ceea ce a reuşit până acum. Are o soţie frumoasă, colegi frumoşi, iar când va veni şi primul copil pe lume spune că va avea un nou scop în viaţă.

„Adevărul“: Cum te simţi acum, la 40 de ani? Poţi spune că eşti împlinit?

Ioan Isaiu: Cred că l-aş mânia pe Dumnezeu dacă aş fi nemulţumit cu ce am acum, la 40 de ani, din punct de vedere profesional şi uman. Ca om mă simt împlinit, am o familie, o soţie frumoasă, prieteni, colegi frumoşi, iar când va veni şi primul copil pot zice că voi avea un nou scop în viaţă.

Din punct de vedere profesional, sunt iarăşi mulţumit de ce am realizat, asta neînsemnând că mă voi culca pe-o ureche, asta niciodată.

Am atâtea de arătat şi de oferit publicului şi sper ca rezultatul muncii mele să fie la înălţimea aşteptărilor pe care le am eu, în primul rând, de la mine. Sunt la un stadiu al vieţii mele, aşa că nu vreau să dau o prea mare importanţă vârstei, pentru că ea nu reflectă cum mă simt eu pe interior... Să zicem că mă simt de 30. (râde)


Cum ai sărbătorit?

Muncind până la o anumită oră a zilei. Dar marea mea bucurie e că am avut toată familia de la Cluj alături de mine, aşa că am sărbătorit alături de ei şi de câţiva prieteni.

Care sunt cele mai importante lucruri pe care le-ai învăţat în aceşti 40 de ani?

Am dobândit cumpătarea şi controlul pe care nu le aveam la 20 de ani şi pe care le observam pe-atunci la cei de 40 de ani.

Introspecţia a căpătat valenţe realiste şi nu în ultimul rând pot să mă bucur de viaţă mai mult, pentru că nu mai pierd timpul cu supărările tumultoase, dar mărunte, ale vârstelor mai mici. Cred că priorităţile s-au schimbat şi au căpătat greutate cele cu adevărat importante.  


Există ceva ce ţi-ai dorit să faci până la vârsta asta şi încă nu ai reuşit?

Sunt multe lucruri mărunte pe care nu am reuşit să le fac până la vârsta asta, dar, în principiu, lucrurile majore le-am împlinit sau sunt în curs de derulare.

Eu nu mai am regrete nici pentru ce am făcut, nici pentru ce nu am făcut şi ar fi putut să-mi schimbe viaţa într-un sens sau în altul, pentru că e o pierdere de timp şi de energie. Îmi canalizez atenţia pe ce am de făcut în continuare. Ce a fost e trecut şi nu mai poate fi schimbat. Viitorul, da.


La Hollywood mulţi dintre bărbaţii de 40 de ani sunt consideraţi foarte sexy. Crezi că femeile consideră că bărbaţii „copţi“ sunt mai atrăgători?

Posibil, nu m-am gândit foarte mult la aspectul ăsta. Pentru asta ar trebui să faceţi un chestionar şi să-l adresaţi femeilor.

Transmiţi ceva din experienţele tale din viaţa reală şi personajelor pe care le interpretezi?

Un actor se maturizează profesional odată cu experienţele pe care le acumulează în viaţa cotidiană şi din observarea vieţii în general. Normal că în multe situaţii imaginarul joacă un rol important, pentru că nu poţi trăi toate experienţele pe care le joci, de exemplu cea a unui criminal, a unui naufragiat etc.

Până la urmă, arta e un proces al imaginarului, puterea de a depăşi realitatea şi de a crea o lume interioară pe care să o prezinţi lumii ca pe o realitate.


Cum crezi că va evolua cariera ta în următorii 10 ani?

Un prim pas a fost făcut prin acest rol de compoziţie din noul proiect de pe Acasă TV şi mă refer la personajul Mitică Lăptaru din serialul de epocă „Aniela“. Trec de la Don Juani şi veşnic îndrăgostiţi, la un personaj colorat, cu o morală îndoielnică, un om cu bune şi rele, un personaj foarte ofertant pentru mine ca actor.

Sper ca în următorii ani să joc mult şi cât mai diversificat, în filme şi în teatru. La cei 40 de ani pe care îi împlinesc, mă simt tot la început de drum şi e o senzaţie bună, pentru că asta mă determină să lucrez încontinuu cu mine, să fiu un veşnic „nemulţumit“ cu ceea ce fac şi să tind la performanţă.

Ioan Isaiu se pregăteşte pentru rolul din "Aniela". El spune că s-a îngrăşat cu 8 kg


aniela-mihai petre si ioan isaiu
by adutza

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite