VIDEO „Îmbrăţişări frânte“, un nou film de Almodovar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO „Îmbrăţişări frânte“, un nou film de Almodovar
VIDEO „Îmbrăţişări frânte“, un nou film de Almodovar

Pelicula cu Penelope Cruz în rolul principal se lansează astăzi în cinematografe. Filmul „Îmbrăţişări frânte“ este cea mai recentă colaborare dintre regizorul Pedro Almodovar şi muza sa, frumoasa Penelope Cruz.

Un bărbat (Lluís Homar) are două identităţi. Mateo Blanco este numele lui real, pe care îl foloseşte în viaţa de zi cu zi şi în profesia de regizor. Harry Caine este pseudonimul cu care îşi lansează scrierile. Însă de 14 ani, după un accident cu maşina, el şi-a pierdut vederea, dar şi pe femeia iubită, Lena (Penelope Cruz). După accident, Mateo devine definitiv Harry Caine şi nu mai poate să regizeze filme.

Faptul că Harry supravieţuieşte i se datorează asistentei Judit Garcia (Blanca Portillo), căreia îi dictează scenarii şi care îl ajută să se descurce. Atunci când fiul lui Judit, Diego (Tamar Novas), are un accident, Harry începe să-i spună o poveste autobiografică despre cei doi iubiţi din trecut, Mateo şi Lena. Diego îi poate vedea pe aceştia doar într-o fotografie. „Îmbrăţişări frânte“, cea de-a 17-a peliculă regizată de Pedro Almodovar, a participat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes 2009.

De asemenea, filmul marchează cea de-a cincea colaborare dintre regizorul spaniol şi Penelope Cruz, care a devenit, fără îndoială, muza acestuia. Pelicula anterioară, „Volver“ (2006), i-a adus lui Cruz o nominalizare la Oscar pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal. Succesul la Premiile Academiei a fost o premieră, întrucât nicio altă actriţă nu mai fusese nominalizată pentru o peliculă vorbită într-o altă limbă decât engleza.

Fascinaţia pe care Almodovar o are faţă de Penelope Cruz apare şi în alte planuri, nu numai în cel cinematografic. Regizorul, care a recunoscut în trecut că este homosexual, a declarat recent că este îndrăgostit de Penelope, în ciuda orientării sale sexuale.

Programul la cinema

Filmul are premiera în trei oraşe:
- Hollywood Multiplex – 15.00, 17.45, 20.30 
- Movieplex Cinema Plaza România – 12.00, 14.45, 19.45, 22.15
- Studio – 10.00, 12.30, 15.00, 17.30, 20.00
- Cinema City Timişoara – 14.20, 16.50, 19.30, 22.00
- Cinema City Cluj-Napoca  - 14.30, 17.00, 19.30

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite