VIDEO Ell şi Nikki din Azerbaijan şi-au dorit foarte mult să participe la Eurovision. Mai mult de atât, au şi câştigat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nigar Jamal şi Eldar Gasimov s-au cunoscut cu ocazia unui concurs în urma căruia Azerbaijanul trebuia să îşi aleagă un reprezentant la Eurovision 2011. Pentru că ambii au fost foarte buni, juriul a făcut o excepţie.

Citeşte şi:

Azerbaijan a câştigat Eurovision 2011! România s-a clasat pe locul 17

Nigar Jamal s-a născut în Baku la 7 septembrie 1980. Niki, după cum îi spun membrii familiei, a început să cânte la 5 ani într-un cor de copii, apoi a urmat şcoala de muzică. Deşi în 1996 a fost afirmată într-un concurs popular din Azerbaijan, Niki a ales să urmeze economia.

Visul de a participa la Eurovision a urmărit-o din anul 2000, când rusoaica Alsou, foarte populară în Azerbaijan, s-a clasat pe locul 2 în concurs. Opt ani mai târziu, ţara sa a participat pentru prima dată la concursul de muzică, iar la 11 februarie 2001, în finala concursului Milli Seçim Turu, Niki a aflat că îşi va reprezenta ţara la Eurovision.

Eldar Gasimov s-a născut în Baku în 1989. Crescut într-o familie de muzicieni, acesta a participat de mic copil la concursuri naţionale şi internaţionale de muzică vocală.


La fel ca Nigar, Eldar s-a visat pe scena Eurovisionului din anul 2000. În toamna anului 2010, acesta a decis să îşi încerce norocul la preselecţiile pentru marele concurs. Din 77 de candidaţi şi după şapte preselecţii televizate, Eldar a fost unul din cei doi câştigători.

Deşi în urma concursului Milli Seçim Turu trebuia să rămână un singur câştigător care să reprezinte Azerbaijanul la Eurovision, juriul a decis ca Nigar şi Eldar să meargă împreună la Düsseldorf, Germania.

Au participat împreună la Eurovision în 14 mai 2011, cu piesa "Running Scared" scrisă de Stefan Örn, Sandra Bjurman şi Iain Farguhanson from Sweden.

Cei doi au câştigat locul I la marele concurs, cu un punctaj de 221 puncte. Astfel, Azerbaijanul a primit dreptul de a găzdui Eurovision 2012.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite