VIDEO Placido Domingo, inspirat de poemele Papei Ioan Paul al II-lea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Placido Domingo
Placido Domingo

Pe cel mai recent album al său Placido Domingo interpretează mai multe melodii inspirate de poeme scrise de Papa Ioan Paul al II-lea, informează presa spaniolă.

Albumul se numeşte "Amor Infinito", a fost înregistrat cu Orchestra Simfonică din Londra şi colaborări cu Andrea Boccelli sau Vanessa Williams.

"Fiul meu, care este compozitor, a căutat aceste poeme, la care am adăugat câteva compoziţii populare", a declarat celebrul tenor spaniol. Potrivit acestuia, Papa Ioan Paul al II-lea este considerat de Placido Domingo "cea mai măreaţă fiinţă" pe care a cunoscut-o.

Placido Domingo a fost distins cu premiul Echo Klassic al Operei din Dresda pentru întreaga sa carieră. Tenorul în vârstă de 68 de ani a primit distincţia în semn de recunoaştere a unei cariere care a scris o pagină în istoria operei, potrivit juriului.

Domingo are în palmares şi premiul Birgit Nilsson, în valoare de un milion de dolari, cea mai mare importantă distincţie din istoria muzicii clasice, pe care a primit-o pentru contribuţia sa incomparabilă la dezvoltarea artei lirice.

Apreciat de critici şi de public pentru calităţile sale excepţionale de interpret, Placido Domingo este unul dintre cei mai versatili tenori din istorie, cu nu mai puţin de 128 de roluri la activ, transmite NewsIn.



Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite