VIDEO Destine schimbate în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Destine schimbate în paşi de dans
VIDEO Destine schimbate în paşi de dans

După patru ani şi şapte sezoane, câştigătorii „Dansez pentru tine“ şi-au îndeplinit visul într-o mai mică sau mai mare măsură. Concursul le-a oferit un punct de plecare. Unii dintre ei încearcă, la rândul lor, să ajute mai departe. Iată o retrospectivă a câştigătorilor concursului de la Pro TV.

În urmă cu patru ani, opt perechi formate din oameni simpli şi vedete puneau pentru prima dată în scenă un show de divertisment cu decoruri spectaculoase, costume extravagante şi multă strălucire, în spatele căreia se ascundeau, de fapt, adevărate drame.

Cazurile emoţionante au succes la public

Realizat după modelul unor emisiuni consacrate din străinătate, „Dansez pentru tine“ a prins foarte bine la publicul din România şi, nu numai că s-a clasat constant în topul audienţelor, ci a ajuns la al optulea sezon. Însă în ce măsură visurile au devenit realitate şi ce fac foştii câştigători acum?

Primul sezon al emisiunii a fost câştigat Florin Birică, a cărui parteneră a fost Andra. Studentul din Iaşi a luptat atunci pentru iubita sa, căreia dorea să-i ofere o locuinţă şi o viaţă mai bună.

„Am câştigat concursul după o finală încărcată de dramatism şi emoţii. Florin a obţinut astfel premiul cel mare în valoare de 50.000 de euro, iar visul de a-şi aduce iubita în garsoniera mult aşteptată s-a împlinit într-un mod spectaculos“, spune Andra. „Acest lucru ne-a legat mult şi chiar am păstrat legătura în aceşti ani, iar Florin şi Ana Maria mi-au rămas prieteni“, adaugă cântăreaţa.

„Apetitul“ publicului s-a deschis după primul sezon, astfel că la a doua ediţie câştigătorii i-au cucerit pe telespectatori nu doar prin dans, ci şi cu o poveste complicată şi foarte emoţionantă. Carmen Stepan, ajutată de Victor Slav, a dansat pentru ca iubitul ei, Dani, să poată merge din nou, după ce a rămas paralizat în urma unui accident şi a stat şapte ani

Într-un scaun cu rotile.

image

Darius Belu, câştigătorul sezonului şapte, şi fratele lui



După o operaţie în China şi tratament post-operator în Franţa, visul tânărului s-a împlinit doar parţial însă. „Vestea bună e că după trei ani sunt cu câţiva «paşi» în faţă.

Au fost recuperate multe dintre lucrurile pierdute în lungii ani care s-au scurs de la accident, dar nu destul de multe încât să mă declar satisfacut şi să trec la o nouă etapă a vieţii... Vestea mai puţin bună e că acum mă văd blocat undeva între start şi linia de sosire“, mărturiseşte Dani Boariu.

Banii câştigaţi nu au fost sufienţi pentru recuperarea totală a tânărului. Asta nu îl împiedică însă să continue să viseze că va merge din nou.

„M-am reîntors la fluxul obişnuit şi constant al vieţii, încercând să-mi trăiesc zilele cât mai liniştit şi curat, în aşteptarea unui «altceva» care mă va putea aduce pe o treaptă mai sus spre ceea ce ţintesc: integritate corporală, motricitate şi independenţă fizică“, adaugă Dani, care a păstrat legătura cu echipa „Dansez pentru tine“.

Dans de caritate

image

Dani Boariu şi Carmen Stepan, cea care  a câştigat concursul alături de vedeta Pro TV Victor Slav


Sezoanele trei şi patru ale concursului au adus pe ringul de dans vedete precum Laura Cosoi, Andreea Bălan, Delia Matache sau C.R.B.L.

Participanţii au luptat pentru oameni apropiaţi cu grave probleme de sănătate. Doina Ocu şi Cosmin Stan au câştigat în sezonul trei premiul cel mare pentru fetiţa Doinei, Iris, diagnosticată cu autism, iar Cristina Stoicescu şi Alex Velea au ieşit învingători în sezonul patru, reuşind să obţină 50.000 de euro necesari unei operaţii pentru extirparea unei tumori pe creier, pentru soţul Cristinei.

Lucrurile au evoluat însă diferit şi, în timp ce pentru Cristina şi soţul ei, George, problemele s-au rezolvat în totalitate, Doina şi Iris mai au un drum lung de parcurs.

„Din păcate, problema cu care se confruntă Iris nu este nici pe departe una care poate fi rezolvată imediat. Terapia comportamentală este foarte costisitoare, aşa încât banii câştigaţi la «Dansez pentru tine» au fost ca o mană cerească pentru noi şi un bun început în terapie. Pentru a continua, însă, este foarte posibil să avem nevoie de suplimentare din fonduri personale“, spune Doina.

Ştefănel Curugiu, un băieţel cu o situaţie financiară foarte grea, a fost beneficiarul marelui premiu din sezonul cinci, o ediţie specială în care cele mai bune prerechi de până atunci au dansat în scopuri umanitare.

Au vrut şi ei să ajute

Băiatul de 14 ani din Fâstâci (Vaslui) şi-a realizat visul cu ajutorul perechii Andreea Bălan - Petrişor Ruge. „Am terminat de construit o casă, tatăl meu şi-a făcut un atelier, iar eu mi-am continuat studiile la un liceu din Bucureşti. Tot ce mai vreau e să termin şcoala“, mărturiseşte Ştefănel.

Băiatul s-a integrat foarte bine în echipa emisunii şi, la rândul său, a încercat să ajute mai departe. „Am ţinut legătura cu unii membri ai echipei şi am fost invitat să particip la unele emisiuni «Dansez pentru tine»“, completează el.

Andrei Ştefan şi Darius Belu au intrat în competiţie în sezoane diferite, însă cu cu acelaşi vis: o casă pentru familia lor. Giulia Anghelescu, respectiv Monica Irimia (Cheeky Girls) i-au purtat, în paşi de dans, spre căminul mult visat.

Experienţa din concurs a avut un impact puternic asupra lui Andrei, care s-a ataşat foarte mult de echipă, dar şi de alţi concurenţi.

image

Cristina Stoicescu a câştigat cei 50.000 de euro pentru operaţia pe creier a soţului ei, George



„A fost destul de grea perioada de după concurs, deoarece am trăit cu acei oameni aproape trei luni. Ţin legătura cât de mult pot cu ceilalţi concurenţi şi, când timpul şi împrejurările ne permit, ne şi întâlnim“, spune tânărul.

După ce a câştigat sezonul 5, Andrei şi-a dorit să „contribuie“ la realizarea altor visuri, astfel că a dansat din nou în cadrul emisiunii, de data aceasta în scopuri umanitare. 

Noul sezon, de la 23 octombrie

Cea mai urmărită emisiune de divertisment îşi redeschide ringul visurilor. Vedetele altruiste sunt Monica Columbeanu, Andreea Mantea, Tania Budi, Alina Chinie, veveriţa roşcată din band-ul Happy Hour, Radu Vâlcan, prezentatorul PoveŞtirilor Adevărate, Liviu Vârciu, Kamara şi Jean de la Craiova.

image

Am câştigat după o finală încărcată de dramatism. Florin a obţinut astfel premiul de 50.000 de euro, iar visul de a-şi aduce iubita în garsoniera mult aşteptată s-a împlinit.

image


Andra
cântăreaţă




Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite