VIDEO A murit pionierul televiziunii americane Walter Cronkite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat "omul care a inspirat cea mai mare încredere Americii", Walter Cronkite a murit vineri la vârsta de 92 de ani. Cauzele morţii nu au fost precizate însă Washington Post susţine că prezentatorul suferea de o boală vascular-cerebrală.

Prezentator al jurnalului de seară al CBS în perioada 1962-1981, el a fost asociat cu cele mai importante evenimente din a doua jumătate a secolului 20 în Statele Unite: războiul din Vietnam, asasinarea preşedintelui Kennedy, primul pas pe Lună, scandalul Watergate.

  • în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a însoţit armata americană în debarcarea din Normandia şi a survolat Germania în timpul bombardamentelor aeriene.
  • a fost şef al biroului United Press din Moscova
  • în 1972, un sondaj de opinie îl numeşte "omul care inspiră cea mai mare încredere Americii", mai multă decât orice om politic, lider religios sau erou sportiv.


"Este imposibil să ne imaginăm CBS, jurnalismul, de fapt America, fără Walter Cronkite", a declarat preşedintele CBS News and Sports, Sean McManus. "În afara faptului că a fost cel mai bun prezentator din istorie şi cel care a inspirat cea mai mare încredere, el a ghidat America prin crize, tragedii, reuşite şi mari momente", a adăugat el.



Barack Obama i-a adresat un omagiu lui Cronkite spunând că "timp de decenii, Walter Cronkite a fost vocea care a inspirat cea mai mare încredere Americii. A definit standardele după care toţi ceilalţi sunt judecaţi".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite