VIDEO Celia şi Blaxy Girls, lansate de Costi în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Celia şi Blaxy Girls, lansate de Costi  în străinătate
VIDEO Celia şi Blaxy Girls, lansate de Costi în străinătate

După ce şi-a promovat propriile piese în ţările învecinate României, Costi Ioniţă le face cunoscute străinilor şi pe artistele sale. Celia, Blaxy Girls şi Sahara sunt câteva dintre cântăreţele pe care Costi le impresariază în străinătate. Celia a lansat piesa „Povestea mea“ în multe ţări europene.

Cel mai nou artist impresariat de Costi ce s-a lansat în Bulgaria a fost Celia, care a şi filmat videoclipul „Povestea mea“ („My story“) la Sofia. Artista este însă cunoscută în multe alte ţări.Videoclipul piesei „Povestea mea“ a fost filmat la curtea Regelui Simeon al II-lea al Bulgariei. Costi spune că preferă aceste locuri pentru că se lucrează mai bine decât în România. În plus, pe harta turneelor pe care artiştii impresariaţi de el le au, se numără şi oraşe din această ţară.

Fetele de la Blaxy Girls, care anul acesta au participat la Eurovision România cu piesa „Dear Mama“, sunt de-abia la începutul carierei lor internaţionale. Despre lansarea pe alte pieţe muzicale, Rucsy, solista, spune: „Primim pe site-ul nostru mesaje de la oameni din multe ţări. De curând, am primit mesaje din Asia, în care eram anunţate că piesa noastră «Oare trebuie să pierzi» se difuzează pe MTV, în ţările asiatice. Credem că este un lucru minunat, mai ales că, prin numele nostru, (Blaxy Girls – Black Sea) ne promovăm şi ţara“.

Dacă Blaxy Girls au lansat până acum un single în Bulgaria, Celia admite că este şi ea la început de drum în ceea ce priveşte cariera ei muzicală internaţională. „Nu cred că sunt mai cunoscută în afara României, dar e posibil ca piesa mea să prindă şi să devină foarte cunoscută. M-aş bucura mult să se întâmple asta“, spune ea.

Reţeta lui Costi

image

De la stânga la dreapta: Cristina, Gela, Ana, Rucsy şi  Amalia



Celia s-a întâlnit prima oară cu Costi la un concert la Lupeni. „Am cântat acolo câteva piese de muzică uşoară. Aşa i-a venit idea să mă coopteze în echipa lui şi, de atunci, el este producătorul meu“, spune Celia.

Despre preferinţele muzicale ale bulgarilor, Costi Ioniţă consideră că aceştia sunt mai deschişi decât românii şi că nu au multe prejudecăţi. „Ei pur şi simplu se bucură de muzica pe care o ascultă, nu stau să se gândească dacă e manea, dacă e clasică sau dacă e house. Dacă ei simt starea pe care le-o induce muzica, se lasă purtaţi de ea“, spune acesta. Regula însă este ca muzica să fie comercială, „să fie bună şi să placă unei categorii cât mai mare de oameni“.

Mai mult, Costi observă că balcanicii apreciază piesele cu anumite influenţe. „Pentru mine, muzica nu are bariere şi consider că un adevărat muzician şi producător nu trebuie să aibă prejudecăţi“, susţine el.

În afară de artiştii proaspăt lansaţi în Balcani, Costi colaborează cu artişti bulgari, turci, greci şi sârbi, fiind cotat drept unul dintre cei mai buni cântăreţi în Bulgaria, după ce a cântat alături de fosta Miss Bulgaria, Andrea Teodorova.

Compune pentru artişti din afară

Conceput ca un proiect internaţional, hitul „Tyalee“, interpretat de Sahara, formaţie compusă din Costi, Andrea şi jamaicanul Buppy, a fost licenţiat în 50 de ţări, printre care SUA, Canada, Franţa, Spania, Belgia, Rusia, ţările nordice şi Bulgaria.

În plus, Costi a colaborat şi le-a compus piese unor artişti precum Djina Stoeva, Violeta, Rumina, Pepa, Toni Storaro, Djordan, Ivena, Azis, Marya, Preslava, Malina şi Alisia, vedete în ţările lor. „Cam în toate ţările unde am făcut piese, acestea au devenit hit.

În Bulgaria şi în Serbia am avut o continuitate mai mare, deoarece acolo am un contract cu o mare casă de discuri“, conchide el.



Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite