VIDEO Concertul trupei U2 a stabilit un nou record de vizitatori pe Youtube

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Concertul trupei U2 a stabilit un nou record de vizitatori pe Youtube
VIDEO Concertul trupei U2 a stabilit un nou record de vizitatori pe Youtube

Platforma online de conţinut video YouTube, deţinută de Google, a stabilit un nou record de vizitatori, datorită unui concert al trupei irlandeze U2, care a fost urmărit în direct, pe internet, de 10 milioane de utilizatori unici, scrie presa britanică.

Stabilirea recordului a fost favorizată, în primul rând, de faptul că evenimentul a fost disponibil pe internet în nu mai puţin de 187 de ţări, printre care China, Coreea de Nord şi Iran. O treime din audienţă a fost asigurată, însă, de utilizatorii din Statele Unite.

Concertul a avut pe 25 octombrie în Statele Unite, pe arena Rose Bowl din Pasadena, statul California:

Transmiterea concertului pe YouTube a fost posibilă, potrivit jurnaliştilor britanici, şi datorită prieteniei dintre solistul trupei, Bono Vox, şi miliardarul Sergey Brin, unul dintre fondatorii companiei Google.

Trupa irlandeză nu a cerut niciun onorariu pentru a pemite difuzarea concertului pe internet, considerând această iniţiativă ca pe un experiment de promovare binevenit.

"La o viitoare transmisiune de acest fel, am putea introduce sistemul de plată pay per view şi nu credem că acest lucru va canibaliza vânzările de DVD-uri cu evenimentul respectiv, deoarece audienţele celor două feluri de vizionare sunt diferite", a declarat managerul trupei U2, Paul McGuinness.

În opinia unui purtător de cuvânt al YouTube, audienţa concertului U2 este o mare victorie, în timp ce reprezentanţii companiei care a asigurat producţia evenimentului spun că acest concert difuzat live pe internet "a adus un nou model de business".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite