VIDEO Campanie Simplu antimonotonie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Campanie Simplu antimonotonie
VIDEO Campanie Simplu antimonotonie

Trupa consideră că românii sunt înrădăcinaţi în rutină şi a luat măsuri pentru „descreţirea frunţilor“. Deşi au lansat în august single-ul „Puppet“ („Marionetă“), cei cinci membri ai trupei Simplu consideră că melodia a fost înţeleasă greşit de public.

„Antidotul is gratis“, spune CRBL în videoclipul piesei „Puppets“, iar pentru redacţia „Adevărul“, antidotul a fost ieri o pungă de pufuleţi. Membrii trupei au venit la întâlnire echipaţi în costume fistichii, viu-colorate, şi încărcaţi cu saci de plastic plini cu pungi de pufuleţi.

Au întrerupt şedinţa de sumar a redacţiei, au strigat „Cine vrea pufuleţi?“ în gura mare, au făcut poze şi au provocat zâmbete. „De când ne-am lansat, asta a fost intenţia noastră. Să aducem un zâmbet pe buze. Şi nu e vorba doar de Smiley“, a explicat CRBL, îmbrăcat într-o tunică asemănătoare cu uniformele militare şi cu o căciulă de formă inedită. „Intenţia noastră este să mai descreţim frunţile. Asta e menirea noastră ca trupă“, îl completează, aşa cum face frecvent, Smiley.

Campania de promovare a piesei „Puppet“ a apărut pentru că publicul a înţeles greşit mesajul ei, pentru că s-au simţit jigniţi de versuri precum „Stop being a puppet“ („nu mai fi o marionetă“).

„Noi am lansat piesa aceasta de ceva vreme însă oamenii nu au înţeles despre ce e vorba. Atunci ne-am zis să mergem din poartă în poartă să explicăm. Poate aşa vor înţelege“, spune Smiley. „Vrem să scoatem oamenii din monotonia de zi cu zi. Piesa despre asta vorbeşte, despre ieşirea din banal, din comun şi din automatizarea care are loc din ce în ce mai des la toate nivelele vieţii“, mai explică Smiley.



Videoclip la ospiciu

Clipul piesei are loc la un spital de nebuni, în care cei cinci „Simpli“ se dezlănţuie cum ştiu ei mai bine, degajând energie şi bună-dispoziţie. Membrii formaţiei spun că s-au săturat să facă aceleaşi lucruri în fiecare zi. Şi s-au săturat să-şi promită că vor face lucruri pe care nu mai au timp să le concretizeze. „E ca atunci când zici că de lunea viitoare te apuci să mergi la sală“, exemplifică CRBL.

Şi formaţia s-a săturat de aceleaşi lucruri: aceeaşi mâncare, aceleaşi haine, aceeaşi muzică la modă. „Oamenii cred despre noi că suntem într-o lume atât de frumoasă, roză, şi că ne plimbăm tot timpul, vedem multe locuri şi că suntem foarte diferiţi de ei“, spune CRBL. Despre rutina pe care o mai trăieşte din când în când şi trupa, tot el spune că şi Simplu poate fi „puppetizată“ sau „puppetărită“, cuvinte inventate de ei pentru „robotizare“.

„De atâţia ani de zile, cu concertele, noi nu cunoaştem decât lucrurile următoare: benzinării, hoteluri, scene, cluburi şi toate radarele din ţara asta. Atât. Ştim toate produsele din benzinării, câteodată doar cu ele ne hrănim, ştim toate cluburile în dimensiune şi scenele. Nu mergem în cluburi pentru că suntem morţi de somn. Mai ales când ai şi două sau trei concerte într-o seară, eşti ca un robot“, spune tot CRBL.

Sfaturi antirutină

image

Trupa Simplu a împărţit pufuleţi în redacţia „Adevărul“



Pentru cei care nu au ocazia de a primi pufuleţi direct din mâinile celor de la Simplu, membrii formaţiei au câteva propuneri pentru descreţirea frunţii şi evadarea din monotonie. „Să-şi verifice un pic psihicul şi să vadă ce lucruri şi-ar dori să facă şi nu pot, din cauza programului pe care tot ei şi l-au făcut“, spune CRBL.

„Să se uite mai mult în interiorul lor şi să vadă că există şi altceva pe lume în afară de lucrurile pentru care muncesc toată ziua ca să le plătească: chirie, leasing, împrumuturi şi dări la stat“, spune şi Smiley.

Mersul prin redacţii pentru a oferi pufuleţi a fost o „afacere bună“ pentru Simplu: au scăpat şi ei de rutină şi au descreţit şi frunţile altora. „Am văzut multe zâmbete sincere“, spune Omu’ Negru, care continuă: „nu mi-aş fi dorit să fac altceva“.

image

Am lansat piesa aceasta de ceva vreme însă oamenii nu au înţeles despre ce e vorba.

image


Smiley
cântăreţ

image

De când ne-am lansat, asta a fost intenţia noastră: să aducem un zâmbet pe buze. Şi nu e vorba doar de Smiley.

image


CRBL
cântăreţ

Muzică veselă şi clipuri colorate

Trupa Simplu a apărut în anul 2000 prin fuziunea a două grupuri de break-dance. Din componenţa actuală fac parte CRBL, Smiley, Piticu’, Omu’ Negru şi Francezu’.

Simplu s-a evidenţiat în peisajul românesc prin melodiile vesele şi prin videoclipurile pline de culoare. Printre hiturile lor se numără „Oare ştii?“, „Oficial îmi merge bine“ şi „O secundă“. Piesa „Puppet“ marchează „reunirea“ trupei după ce componenţii ei s-au concentrat pe proiecte solo.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite