VIDEO "Antichrist" va rula în România de la sfârşitul lui ianuarie 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Antichrist", controversatul film al regizorului danez Lars von Trier, va rula în România, cel mai probabil, de la sfârşitul lui ianuarie 2010, a declarat astăzi, reprezentantul Transilvania Film, Raluca Papanicoglu.

"Decalarea faţă de momentul lansării anunţat iniţial, respectiv sfârşitul lui noiembrie 2009, este cauzată de aglomerarea agendei de premiere din toamna acestui an", a precizat Papanicoglu, citată de NewsIn.

În august, Transilvania Film anunţa că va cumpăra drepturile de difuzare în cinematografele din România a controversatului "Antichrist". "Vom achiziţiona două copii, care vor rula, în prima fază, în Bucureşti, cel mai probabil la sfârşitul lunii noiembrie. Versiunea pe care o vom aduce este cea necenzurată. Suntem convinşi că publicul va fi interesat de acest film. La proiecţiile de la Cluj Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, sălile au fost pline", spuneau atunci reprezentanţii Transilvania Film.

Cei de la Transilvania Film au mai precizat că, în funcţie de succesul peliculei în Bucureşti, vor decide care va fi traseul celor două copii în cinematografe din ţară.

Un alt distribuitor, Ro Image 2000, a renunţat, în vară, la achiziţionarea filmului, din cauza conţinutului violent care l-ar putea face necomercial.

În România, "Antichrist" a avut premiera pe 6 iunie, la Cluj Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde a beneficiat de proiecţia variantei necenzurate. Tot la iniţiativa organizatorilor TIFF, pelicula a mai fost proiectată o singură dată la Cluj Napoca, pe 7 iunie, şi pentru ultima oară, la Bucureşti, pe 12 iunie.

Pelicula regizată de Lars von Trier, cu un buget de 11 milioane de dolari, a participat la competiţia oficială de la Cannes, unde actriţa principală, Charlotte Gainsbourg a fost recompensată cu premiul pentru cea mai bună interpretare feminină. Filmul a stârnit atât reacţii pozitive, mai ales în rândul criticilor danezi, cât şi recenzii negative din partea altor critici şi a presei de specialitate pentru "scenele de sexualitate şi violenţă extremă prezentate într-un show horror".

Personajele principale din "Antichrist", interpretate de Willem Dafoe şi Charlotte Gainsbourg, formează un cuplu care se mută într-o cabană izolată, pentru a jeli moartea copilului lor, dar propriile minţi proiectează un iad cu imagini înspăimântătoare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite