VIDEO Anastacia : „Am ştiut că vreau să mă întorc aici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Anastacia : „Am ştiut că vreau să mă întorc aici“
VIDEO Anastacia : „Am ştiut că vreau să mă întorc aici“

Anastacia (40 de ani) a mai fost în România în 2004, când a filmat clipul „Heavy on My Heart“. Solista americană cântă însă pentru prima oară în România mâine‑seară, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă.

„Adevărul“: Crezi că un interpret american are mai multe şanse decât unul european de a deveni faimos în toată lumea?

Anastacia: Poate... Statele Unite sunt încă pe primul loc în materie de muzică, aşa că influenţa lor este mult mai puternică.

Unii dintre fanii tăi te consideră o Janis Joplin modernă. Crezi că semeni cu ea?

Cred că am unele dintre calităţile ei vocale. Avea un vibe de soul şi rock, ca şi mine, aşa că această comparaţie are logica ei.

Portugalia şi Italia sunt două ţări în care te-ai bucurat de mare succes şi în care ai ajuns de mai multe ori pe prima poziţie a clasamentelor muzicale. Crezi că ai afinităţi cu spiritul latin?

Cred că datorită pasiunii cu care cânt, unele ţări latine sau sud-americane simt o conexiune cu muzica mea.

De ce ai ales România ca loc de filmări pentru clipul din 2004 „Heavy On My Heart“? Ţii minte ceva despre prezenţa ta pe platourile de filmare sau în ţara noastră?

Regizorul a ales locul filmărilor. Era în mijlocul iernii şi era extrem de frig! M‑am îndrăgostit de oameni şi am ştiut atunci că vreau să mă întorc aici în cadrul turneului meu.

Potrivit „The New York Times“, eşti un artist charismatic şi un „fenomen vocal“. Care îţi sunt dorinţele pentru viitor, din punct de vedere personal şi profesional?

Sper că voi putea continua să cânt şi să îmi fac fanii să se simtă bine la spectacolele mele. Iubesc ceea ce fac şi îi iubesc pe admiratorii mei. Sper ca baza mea de fani să crească şi să rămân fericită şi optimistă.

Ai sprijinit multiple cauze sociale. Consideri că un artist faimos poate atrage mai multă atenţie asupra unei probleme sociale?

Cred că da. Mai ales dacă au suferit o boală şi susţin o organizaţie care încearcă să lupte împotriva acestei boli.

Există vreun artist din România pe care îl asculţi?

Îmi pare rău să spun că nu sunt la curent cu muzica din România, aşa cum ar trebui să fiu... Sper să primesc nişte ponturi bune atunci când ajung la voi.

Ce părere ai despre descărcările ilegale de muzică? Crezi că pe tine te afectează în vreun fel?

Absolut! M-a afectat în trecut, şi nu numai pe mine, ci şi întreaga industrie muzicală. Este trist pentru mine, pentru că mă implic atât de mult, ca muncă şi efort creativ, în înfăţişarea şi ambalajul albumelor mele, încât, dacă ştiu că oamenii primesc doar piesele, şi nu pachetul complet, mă simt de parcă nu se pot bucura de CD ca de un tot unitar.

Ai o piesă numită „Welcome to My Truth“. Ne poţi spune ceva despre adevărata Anastacia, cea din afara scenei?

De fapt persoana de pe scenă şi cea din afara ei sunt una şi aceeaşi. Nu sunt unul dintre artiştii care au o altă identitate atunci când cântă. Publicul ajunge să mă cunoască pe mine, adevărata Anastacia, atunci când sunt pe scenă.

Timp de mai mulţi ani, ai declarat că eşti mai tânără decât erai în realitate. Consideri că este mai greu pentru un cântăreţ să se afirme după vârsta de 30 de ani, faţă de adolescenţi?

Este posibil... Îmi pare bine că Universal, casa de discuri, nu s-a opus dorinţei mele de a-mi dezvălui vârsta reală. Acest fapt îmi dă speranţe că problemele legate de vârsta pe care o are un cântăreţ s-ar putea diminua în timp.

Vocea ta este încadrată în categoria „soprană dramatică“. Te-ai gândit vreodată să cânţi operă sau un alt tip de muzică?

Doamne, nu! Las acest domeniu talentelor uimitoare care există deja.

Ai declarat într-un interviu că noul tău album este mai „vesel“ decât celelalte. Cumva asta are o legătură cu starea ta mentală din prezent?

Într-un anumit fel, da... Există şi cântecele mele mai „dure“ pe album, dar câteva dintre piese reflectă starea mea de femeie căsătorită.

Cum comentezi expresia „Lucrurile mari vin în ambalaje mici“?

Aş spune că este adevărat! Nu sunt foarte înaltă, aşa că, într-un fel, a trebuit să vorbesc mai tare şi să cânt cu mai multă intensitate pentru a atrage atenţia oamenilor.

Dintre artiştii cu care ai colaborat până acum, există unul cu care ai avut o legătură puternică?

Elton John, Simply Red, Pavarotti şi Celine Dion sunt doar câţiva dintre ei.

image

Nu sunt unul dintre artiştii care au o altă identitate atunci când cântă. Publicul ajunge să mă cunoască pe mine, adevărata Anastacia, atunci când sunt pe scenă.

image


Anastacia
cântăreaţă

O americancă cu succes în Europa

Anastacia s-a născut la 17 septembrie 1968, în oraşul american Chicago, într-o familie de artişti. Mama ei era actriţă pe Broadway, iar tatăl - cântăreţ în cluburi de noapte.

A făcut liceul la Professional Children’s School din Manhattan. La începutul anilor 1990 a început să apară regulat la Club MTV şi în câteva videoclipuri ale formaţiei Salt’N’Pepa, ca dansatoare.

Vocea extrem de puternică şi intensă i-a fost descoperită abia în 1999, după ce a ajuns în faza finală a unei competiţii susţinute de MTV, numită „The Cut“, şi a primit un contract de înregistrări.

Debut la 32 de ani

A lansat albumul de debut „Not That Kind“ în 2000, iar primul hit nu s-a lăsat aşteptat. „I’m Outta Love“ a avut succes în toată lumea şi a fost singura piesă a Anastaciei care a intrat în Billboard Hot 100.

De la acest single, cântăreaţa şi-a mărit constant baza de fani din Europa, America de Sud şi Africa, însă în SUA nu a mai avut niciun hit. Cu toate acestea, a vândut până acum peste 25 de milioane de albume.

A fost diagnosticată cu boala Crohn la 13 ani şi cu cancer la sân la 35 de ani, însă, potrivit spuselor ei, a devenit mai puternică din această cauză.

În total, Anastacia a lansat patru albume de studio şi o compilaţie de singleuri, printre care şi cele mai cunoscute hituri ale sale: „Left Outside Alone“, „Why’d You Lie To Me?“ şi „Welcome To My Truth“.La data de 21 aprilie 2007 s-a căsătorit cu bodyguardul ei, Wayne Newton, în Mexic.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite