Aura Urziceanu va susţine un concert la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa de jazz Aura Urziceanu va concerta la Jazz Cafe din Londra, pe 12 iunie, după 20 de ani de absenţă de pe scenele londoneze, potrivit The Times.

Publicaţia anunţă evenimentul printr-un articol biografic despre cântăreaţa care "îi numără pe Duke Ellington şi pe Quincy Jones printre fanii săi".

"E miezul nopţii la Bucureşti şi cântăreaţa româncă de jazz Aura Urziceanu, care săptămâna aceasta va cânta la Londra după 20 de ani de absenţă, se gândeşte la debutul său de la Carnegie Hall din 1972, când a cântat alături de Duke Ellington", astfel începe articolul din cotidianul britanic The Times.

  "Când concertam alături de Duke, obişnuiam să încep să cânt în afara scenei, iar când mă apropiam de sfârşitul melodiei veneam pe scenă pentru a primi aplauzele. În acea seară, la New York, era marea mea şansă. Am aşteptat deoparte, ascultând orchestra înainte de a-mi face intrarea, şi, deodată, când trebuia să încep să cânt, trombonistul Tyree Glenn a început să cânte în locul meu. Am rămas acolo tăcută, cu un microfon în mână şi cu publicul care nici măcar nu ştia că eram acolo. Dar când Tyree şi-a terminat solo-ul, Duke m-a strecurat pe scenă şi în final am ajuns să cânt", mărturiseşte Aura Urziceanu.

  Talentul Aurei, descoperit de Ellington în 1971, este neîndoielnic, acelaşi talent care mai târziu l-a făcut pe Quincy Jones

image

să o ia în turneu alături de el, care a adus-o pe aceeaşi scenă cu Sarah Vaugh şi Ella Fitzgerald şi care a transformat-o într-o comoară naţională în România.

 "Şi totuşi, în afara României doar cunoscătorii de jazz au auzit de ea. Politica şi viaţa personală au împiedicat-o pe Urziceanu să atingă celebritatea pe care o merita. Faptul că a cântat în timpul regimului comunist nu a ajutat-o", mai scrie The Times.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite