Miss Universe vine în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finala selecţiei naţionale pentru concursul Miss Universe 2009 va avea un invitat special: Dayana Mendoza, actuala deţinătoare a titlului. Selecţia naţională pentru acest concurs este reluată după o pauză de 11 ani, iar finala va avea loc la 27 iunie. Dayana Mendoza (23 de ani) va face parte din juriu.

„În ultimii 11 ani, România nu a mai fost reprezentată la concursul internaţional Miss Universe, iar eu consider că oportunităţile de acest gen nu trebuie pierdute.

Am trăit mai mult de jumătate din viaţa mea în afara României  - trei ani în Israel şi 14 ani în America -, am vizitat 41 de ţări şi ştiu exact ce crede lumea despre ţara în care m-am născut: Nadia, Hagi, Ceauşescu, copii orfani, corupţie“, spune Mike Costache (31 de ani), actualul deţinător al licenţei pentru România. Acesta precizează că bugetul total pentru faza naţională ajunge la 478.000 de euro, iar pachetul media de promovare în România este de 735.000 de euro.

„Consider că prin participarea României la Miss Universe noi, românii, avem oportunitatea să demonstrăm încă o dată că româncele se înscriu în topul frumuseţii universale şi, mai mult decât atât, că frumuseţea lor este completată de o minte ascuţită, de creativitate, capacitate de comunicare şi de valori morale bine definite.

În plus, concurenta care va reprezenta România în finala internaţională va putea să promoveze tradiţiile şi valorile româneşti. Pe scurt, cred că participarea României la Miss Universe este de interes naţional“, adaugă Mike. Perioada de înscrieri a început la 21 mai şi se va încheia la 11 iunie (înscrierile se pot face pe site-ul www.missuniverseromania.com sau în incinta Băneasa Shopping City), iar selecţia se va face în două etape.

„Dintre fetele înscrise vor fi selectate 300 şi, ulterior, la 13 şi 14 iunie, la Băneasa Shopping City va avea loc o nouă preselecţie, în urma căreia vor fi desemnate cele 24 de finaliste“, explică deţinătorul licenţei.

Cinci probe în finală

Tinerele care aspiră la titlul de Miss Universe România trebuie să corespundă unor anumite cerinţe. „Juriul va avea în vedere mai multe criterii, atât frumuseţea participantelor, cât şi inteligenţa, eleganţa şi rafinamentul. Ele trebuie să aibă între 18 şi 27 de ani, să ne convingă de sinceritatea calităţilor morale şi să prezinte un stil personal clar şi bine definit.

Nu trebuie omis un alt criteriu foarte important şi anume modul în care participantele ştiu să prezinte imaginea unei campanii umanitare. Evident că şi standardele de înălţime şi greutate sunt importante, dar nu se pune accent 100% numai pe asta, ci şi pe criteriile menţionate mai sus“, precizează Mike Costache.

După această etapă, finalistele vor intra într-un cantonament de două săptămâni. „Concurentele vor participa la şedinţe foto, la probe de costume şi la filmări premergătoare show-ului de la data de 27 iunie. În plus, vor avea parte de consiliere psihologică şi afectivă.

Este important ca fiecare dintre ele să conştientizeze şansa pe care o are şi să intre deja în atitudinea unei viitoare potenţiale Miss Universe“, explică organizatorul competiţiei. În etapa finală a concursului, tinerele vor avea de trecut cinci probe: ţinuta de zi, costum de baie, costum popular, rochie de seară şi un scurt interviu de personalitate. În ceea ce priveşte desemnarea reprezentantei României la concursul Miss Universe 2009, publicul va avea un rol important.

„Punctajul acordat concurentelor din finală va fi constituit din notele acordate de juriu, în proporţie de 50%, şi din votul publicului, prin televoting, tot 50%“, spune Costache. Finala va fi transmisă în direct, de TVR 1, şi va fi prezentată de Valentina Ionescu, cunoscută publicului de la TVR Internaţional, unde este gazda emisiunii VINEri Star.

Promovare prin frumuseţe

Printre membrii juriului se numără Dayana Mendoza (Miss Venezuela 2008 şi Miss Universe 2008), actriţa Daniela Nane (fostă Miss Romania), „regina sprâncenelor“Anastasia Soare, dar şi câţiva importanţi oameni de afaceri. „Dayana Mendoza va fi membru al juriului. Este prima dată când deţinătoarea titlului Miss Universe vine în vizită oficială în România”, precizează Mike Costache.

Acesta mărturiseşte însă că ambiţiile sale legate de concursul Miss Universe sunt mult mai mari. „Scopul meu cel mare este de a fi noi gazda acestui concurs, anul viitor sau peste doi ani. Este vorba de un buget foarte mare. NBC, postul care transmite competiţia, vine cu 400 de angajaţi, cu o lună înainte de show-ul final. Cele 80 de fete ajung în ţara gazdă cu trei săptămâni înainte, pentru pregătiri şi filmări în regiunile ţării pe care Ministerul Turismului doreşte să le scoată în evidenţă.
Emisiunea finală are 90 de minute şi este vizionată de peste un miliard de telespectatori din cele 170 de ţări care cumpără licenţa. Ar fi o expunere mediatică globală pentru România şi ar atrage foarte mulţi turişti”, conchide Mike Costache. Deţinătorul licenţei Miss Universe este magnatul american Donald Trump. Marea finală din acest an va avea loc la 23 august, în Bahamas. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite