Unde sunt Revelioanele de altădată?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stela Popescu, o actriţă „veterană“ a Revelioanelor
Stela Popescu, o actriţă „veterană“ a Revelioanelor

Repetiţiile pentru scheciurile TV din noaptea dintre ani începeau în septembrie, îşi aminteşte Stela Popescu. Pregătirile durau tot anul. Înainte de 1990, seara de 31 decembrie părea „magică“: era singura noapte din an când românii aveau parte de program non-stop la televizor, cu divertisment de cea mai bună calitate, cu artiştii epocii.

Revelionul era momentul culminant al anului în materie de programe de televiziune, de aceea, pregătirile pentru noaptea de 31 decembrie durau aproape un an.

„Se scriau textele - Octavian Sava, Mihai Maximilian, Ovidiu Dumitru, Grigore Traian Pop scriau umor de foarte bună calitate - şi se  pregăteau decorurile. Iar actorii puneau tot sufletul şi le spuneau cu tâlc. Românul primea într-o noapte ce nu primea în tot anul", declară Mioara Negescu, director de programe TV „Adevărul", fost coordonator al Departamentului Divertisment din TVR. „Repetiţiile începeau în septembrie-octombrie", mai spune Mioara Negescu.

„Se filma, se viziona materialul, se repara, se filma din nou... Cine mai face aşa? Astăzi, totul este improvizaţie. Singurul care poate face improvizaţie în România fără să facă rabat de la calitate este Florin Piersic, dar el are un dat special, altul ca el nu am văzut", afirmă Stela Popescu, o veterană a Revelioanelor.

Făcând o comparaţie cu Revelioanele de altădată, actriţa constată că „nu se mai face lucru ca lumea, totul este repede, repede, să iasă banii şi gata. Noi, artiştii, simţim crâncen acest lucru! Textele se făceau pe baza unui scenariu bine gândit. Astăzi, cine se maimuţăreşte şi îşi pune poalele în cap, chipurile, are umor", se întristează actriţa.  

Vulgaritate nu înseamnă umor

În spatele celebrelor scheciuri cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Horia Şerbănescu, Stela şi Arşinel erau „o gândire, un scenariu adevărat, actorul nu făcea scălâmbăieli ca să provoace râsul. Ceea ce vedem astăzi este o înşiruire de vulgaritate. Dar ele nu înseamnă umor", declară Stela Popescu.  Cenzura exista, dar calitatea materialelor „rămânea în picioare", afirmă populara actriţă.

„Câte lucruri a spus Toma (Caragiu, n.r.) şi câte lucruri au rămas necenzurate!", se minunează artista. „De obrazul lui Toma, nici cenzorii nu le tăiau! Textele lui erau prea bine scrise, prea bine spuse şi gândite, iar cenzorii nu puteau tăia aşa, cu toporul!", mai spune aceasta subliniind calitatea textelor. 

Astăzi, în opinia Stelei Popescu, fac umor „băieţii tineri care au nevoie de bani, care nu au talent şi nici nu are cine să-i bată pe umăr, «Alo, nu aşa se face»!. Nenorocirea pentru noi şi pentru public este că ei strică publicul, îşi formează gustul după ceea ce li se oferă. Ultima replică pe care am auzit-o: «Sigur, sunt invidioşi că am apărut noi!»", se indignează actriţa. 

"Câte lucruri a spus Toma (Caragiu, n.r.) şi câte lucruri au rămas necenzurate!"
Stela Popescu
actriţă

„Revelionul Revelioanelor"

Oliver Popa şi Irninis Miricioiu, prezentatorii Revelionului Revelioanelor de la TVR 3

Oliver Popa şi Irninis Miricioiu, prezentatorii Revelionului Revelioanelor de la TVR 3

Postul TVR 3 va transmite vineri, 31 decembrie, începând cu ora 22.00, „Revelionul Revelioanelor", cu cele mai bune selecţiuni din arhiva revelioanelor realizate de Televiziunea Naţională. Vor fi difuzate scheciuri cu actori din generaţia de aur, iar în platou vor fi prezenţi artişti precum Marcel Pavel, Vunk, Ozana Barabancea, Krypton, Taboo Boys, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Dida Drăgan. Toma Caragiu & Comp.

Telespectatorii au ocazia să-i revadă pe Toma Caragiu, în schiţa „Administratorul de bloc", sau pe Octavian Cotescu, alături de Radu Beligan, cu dialogul „În şanţ", pe Ştefan Bănică Senior, în „Trece timpul ca nebunul".

De asemenea, vor fi prezenţi pe micile ecrane cuplul Stela - Arşinel în „Travesti", Marin Moraru şi Marian Hudac în scheciul „La doctor",  Ştefan Tapalagă şi Virgil Ogăşanu în „Cu o singură fisă", Carmen Stănescu şi Jean Constantin în „Cititorul de contor", Jean Constantin în celebrul „Tango mizer", Tamara Buciuceanu în „Nu fac politică!" şi mulţi alţii. Prezentatori sunt solistul de operă Oliver Popa şi Irninis Miricioiu, care va purta o rochie creată de Cătălin Botezatu. 

"Telespectatorii TVR 3 se vor bucura cu adevărat  urmărind «Revelionul Revelioanelor»!"
Irninis Miricioiu
prezentatoare

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite