Ultimul interviu al lui John Lennon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
John Lennon a fost de o sinceritate dezarmantă la ultimul interviu pe care l-a acordat
John Lennon a fost de o sinceritate dezarmantă la ultimul interviu pe care l-a acordat

Materialul a fost realizat la 5 decembrie 1980, cu trei zile înainte de asasinarea muzicianului, şi publicat în cel mai recent număr al revistei „Rolling Stone“. „Nu mă interesează să fiu un erou mort“, declara artistul britanic în ultimul său interviu. 

Revista americană „Rolling Stone" a publicat, în premieră şi în versiune integrală, ultimul interviu acordat de John Lennon, realizat cu trei zile înainte ca artistul să fie împuşcat mortal, în faţa casei sale din New York, la data de 8 decembrie 1980. Fragmente din interviul de nouă ore realizat de Jonathan Cott au fost publicate imediat după asasinarea lui Lennon, însă textul integral a văzut lumina tiparului abia după 30 ani, în numărul care este pus în vânzare astăzi. Autorul materialului a mărturisit că a găsit casetele ce conţineau interviul la începutul acestui an, în debaraua sa, în timp ce făcea ordine în lucruri.

„Avem destul timp"

Interviul dezvăluie un John Lennon de o sinceritate dezarmantă, care nu se teme să-i atace pe cei care l-au criticat sistematic în timpul celor cinci ani de pauză muzicală pe care artistul şi-a impus-o la sfârşitul anilor '70. „Ei vor eroi morţi, ca Sid Vicious sau James Dean. Însă pe mine nu mă interesează să fiu un nenorocit de erou mort", a declarat cântăreţul britanic.

În ultimul său interviu, Lennon a vorbit şi despre un posibil turneu alături de colegii săi din trupa The Beatles. „S-ar putea să facem asta. Însă fără fumigene, ruj sau lumini strălucitoare. Trebuie să fie ceva confortabil. Însă ne-am putea simţi bine, suntem născuţi rockeri şi o luăm de la capăt. Avem destul timp, nu? Destul timp", spunea artistul în interviu.

Yoko Ono, soţia lui John Lennon, care se afla alături de muzician când acesta a fost asasinat, a contribuit la realizarea numărului special al revistei „Rolling Stone" care comemorează 30 de ani de la moartea fostului Beatles. John Lennon a fost împuşcat mortal la vârsta de 40 de ani, în data de 8 decembrie 1980. Asasinul său, Mark Chapman, un tânăr instabil psihic, spunea că a auzit voci care i-au cerut să-l omoare pe Lennon pentru a deveni celebru.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite