Tudor Chirilă: „Clasa politică vă învaţă doar să furaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul Tudor Chirilă a postat, pe blogul personal, un material în care atacă întreaga clasă politică românească şi îi sfătuieşte pe cei tineri să părăsească această ţară sau să facă o nouă revoluţie.

„Băsescu, Ponta, Antonescu nu sunt lideri. Ei sunt bătăuşi de stradă, şefi de găsti sau de tabere mafiote care-şi reglează conturile în faţa unui popor încremenit în proiect. O spun acţiunile lor, felul în care se exprimă, limbajul adesea suburban în care-şi transmit lovituri virtuale. Nu urmăresc altceva decât decapitarea adversarului pentru a prelua o putere din ce în ce mai şubredă“, îşi începe Chirilă discursul.

Apoi, el vorbeşte despre revoluţia din '89, spunând că nu a fost o revoluţie adevărată şi îi îndeamnă pe cei tineri să facă o nouă revoluţie. „Aud multă lume strigând: «Nu pentru asta am facut revoluţia.» Care revoluţie??? N-a fost nimic altceva decât o mascaradă care să mascheze asasinarea dictatorului Nicolae Ceauşescu. Nu a fost nicio revoluţie în România. Putem să vorbim despre o revoltă. Ce a urmat ştie toată lumea foarte bine. România condusă de securişti, privatizări frauduloase, ordonanţe de 24 de ore pentru afaceri de sute de milioane, porcese măsluite şi o clasă politică ce nu s-a născut din cenuşa vreunui incendiu moral, ci a fost doar o prelungire firească a comunismului. Românii au crezut că Revoluţia a existat. Recent am aflat că nu a existat nicio Revoluţie. Copiii celor care au crezut că au făcut revoluţia trebuie să facă revoluţia. Este ultima noastră şansă. Vă spun sincer: pe voi, cei tineri, clasa politică nu vă mai poate învăţa nimic. Poate doar să furaţi. Dar, în ceasul al douăsprezecelea, treziţi-vă şi gândiţi-vă puţin. Sau plecaţi din ţară,a scris solistul trupei Vama.

Artistul a continuat pe acelaşi ton agresiv şi a precizat că întreaga clasă politică trebuie schimbată, deoarece politicienii români nu au dus niciodată un război pentru ţară şi nu au fost patrioţi. „Iliescu, Băsescu, Antonescu, Năstase, Văcăroiu, Ponta, Vanghelie, Udrea, Geoană, clasa politică în întregime, nu sunt altceva decat «personaje consecinţă» ale unui sistem care nu şi-a dat niciodată sfârşitul cu adevărat. Atunci când creşti printre hiene devii o hienă. Ei n-au dus niciodată un război pentru România. N-au fost patrioţi. Legile au slujit clanurile şi nu poporul. N-au avut onoare. Nici unul dintre cei care au ajuns lideri nu a reuşit să facă o curăţenie generală în propriul partid astfel încât Parlamentul României să fie mai curat. N-au avut nici curaj. Cât despre responsabilitate, nu cred că mai este cazul să vorbim. În România, responsabilitatea şi-o asumă doar cine nu este la guvernare. De unde să înveţe cei tineri ce sunt onoarea, adevărul, curajul, patriotismul, responsabilitatea? Singura şansă reală a României este adevărata revoluţie. Cred că liderii noştri nu mai au ce să ne spună şi, mai grav, ei nu pot reprezenta nimic pentru generaţia tânără. De la nişte oameni care au făcut din propriul lor război, războiul unei ţări întregi nu mai avem ce învăţa. Singura noastră soluţie este căutarea adevăraţilor lideri“, încheie Tudor Chirilă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite