Tudor Gheorghe, concert cu casa închisă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Artistul va susţine astăzi la Bucureşti un spectacol pentru care nu mai există de mult timp bilete. Tudor Gheorghe, acel artist complet şi adorat de foarte multe generaţii, le oferă

>> Artistul va susţine astăzi la Bucureşti un spectacol pentru care nu mai există de mult timp bilete.

Tudor Gheorghe, acel artist complet şi adorat de foarte multe generaţii, le oferă mâine bucureştenilor o seară de vis graţie spectacolului său intitulat "Parfumul nebunelor dorinţi", care va avea loc la Sala Palatului. Aflat în turneu naţional cu acest nou proiect de muzică interbelică a mahalalelor, Tudor Gheorghe a mai avut concerte în Iaşi, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj.

Tudor Gheorghe este artistul la ale cărui spectacole, de ani de zile, nu se mai găsesc bilete cu mult timp înainte de seara concertului. Şi în cazul celui programat mâine seară, acest lucru este valabil, aşa că organizatorii au decis deja să mai programeze un spectacol în data de 9 decembrie.

"Parfumul nebunelor dorinţi" este, de fapt, o continuare a concertului de anul trecut, intitulat "Calvarul unei inime pribege", dar în cadrul lui vor putea fi ascultate creaţii muzicale din perioada interbelică.

După încheierea turneului de mare succes, artistul le-a promis fanilor săi că va scoate pe piaţă un material discografic ce va purta numele actualului proiect. Actorul Tudor Gheorghe, care pare că trăieşte doar pentru Artă, care îşi înveşmântează de o viaţă sufletul în muzică, legănând lumea pe acorduri extraordinare, şi care are un număr mare de fani chiar şi printre "rebelii" tineri ai mileniului al treilea, are pentru fiecare spectacol un gând...

"Nici un gând poetic sau muzical nu l-am lăsat nedus până la capăt. Nu mi-au plăcut lucrurile făcute pe jumătate. Noul spectacol din repertoriul meu - eu pot spune că am un repertoriu de spectacole, nu de cântece - decurge firesc, din respectarea acestui principiu.

"România a dat lumii valori de netăgăduit"

"Calvarul unei inime pribegi" a fost o incursiune în universul muzicii uşoare interbelice şi nu numai atât. Încercăm, poate, sper, am şi reuşit, să-l conducem pe spectator într-o perioadă din istoria recentă a României prea repede şi prea nedrept uitată.

Am vrut să le spun, în felul meu, în special tinerilor că se pot mândri într-un posibil dialog cu parteneri, colegi sau prieteni europeni, cu o Românie care a dat lumii, în plan spiritual, valori de netăgăduit cum sunt Cioran, Ionescu, Eliade, Enescu, Brâncuşi.

Succesul de care s-a bucurat acel spectacol mă face să cred că am reuşit.
"Parfumele nebunelor dorinţi", spectacolul pe care vi-l propun acum, e o continuare firească şi necesară de restituire a unor bijuterii muzicale din acea perioadă.

Eu am convingerea că vor reveni, încet, dar sigur, linia melodică simplă şi tangoul în prea zbânţuita lume de astăzi. Vrând-nevrând, vom pomeni iarăşi numele acelor compozitori care scriau atât de frumos româneşte: Vasilache, Fernic, Andreescu, Vasilescu, Dendrino, dar şi pe ale acelor trubaduri care cu glasul lor înduioşau florile.

Spre o mai dreaptă cinstire a lor, îi pomenesc aici, mulţumindu-le pentru tot ce mi-au lăsat mie şi dumneavoastră: Titi Botez, Dorel Livianu, Cristian Vasile, Jean Moscopol şi, cum puteam să-l uit, pe Zavaidoc.
Din lumea lor răzbat "Parfumele nebunelor dorinţi", vechi refrene pe nedrept uitate", restabileşte corect scara valorilor Tudor Gheorghe.

Recitalul "Parfumele nebunelor dorinţi" este mai mult un mijloc prin care artistul încearcă să le restituie românilor, prin intermediul muzicii sale, câteva momente preţioase din istorie.

Spectacolul este o rememorare muzicală a gloriei de altădată a Micului Paris, reamintind de veselul Bucureşti, dar şi de legendara Zaraza. Dirijorul Marius Hristescu, care colaborează cu maestrul din anul 1999, împreună cu orchestra sa, va fi din nou alături de Tudor Gheorghe mâine-seară, pentru a-i face pe bucureşteni să simtă "Parfumul nebunelor dorinţi".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite