Tudor Chirilă: „Publicul de teatru este ultima speranţă a României“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Chirilă a promovat noua piesă în moduri neconvenţionale
Tudor Chirilă a promovat noua piesă în moduri neconvenţionale

Solistul trupei Vama a vorbit despre direcţia în care se îndreaptă ţara noastră, precizând că doar teatrul mai poate salva România şi că televiziunile îşi subestimează publicul.

Chirilă a rămas impresionat de piesa de teatru „Să mă îngropaţi pe după plintă“ şi şi-a dat seama că publicul din sala de teatru poate salva România. „Publicul din acea sală, un public atent, educat, receptiv, este ultima speranţă a României. Media românească nu mai propune altceva decât gunoi. Ştim cu toţi la ce dejecţii s-a ajuns şi cum calea pe care a apucat-o majoritatea mediei româneşti generaliste e fără de întoarcere. Mi-am dat seama că publicul de teatru, publicul care merge la filme bune sau la Ateneu, publicul care râde la umorul lui Mălăele, Rebengiuc sau Puric, reprezintă ultima noastră şansă“, scrie acesta pe blogul personal.

Artistul a făcut şi o comparaţie între teatru şi televiziune, precizând că acestea din urmă s-au compromis. „Atâta timp cât mergi la teatru şi ai şansa ca pentru trei ore dintr-o zi să devii mai bun şi să primeşti un mesaj, mai e o scăpare. Arta poate nu te schimbă, la fel cum o sticlă de apă în mijlocul unui deşert nu te poate schimba, însă te poate salva. Producătorii de teatru riscă adesea să pice în aceeaşi greşeală pe care au făcut-o şi televiziunile: să subestimeze publicul. Iar de aici începe căderea: când crezi că eşti mai deştept decât publicul tău. De-abia atunci începe compromisul“, încheie Tudor Chirilă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite