Trofeul Mamaia 2010 merge la Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Interpreta Daniela Cojocaru (25 de ani) a câştigat cea de-a 40-a ediţie a festivalului, după ce a obţinut cele mai multe voturi de la consilierii judeţeni din Constanţa. Contestat ani la rând, sistemul de votare a câştigătorului marelui trofeu al Festivalului Mamaia merge înainte, fiind la mâna Consiliului Judeţean.

Mihaela Daniela Cojocaru din Iaşi este marea câştigătoare a Festivalului Mamaia 2010, după cum au votat duminică dimineaţă consilierii judeţeni din Constanţa, şi nu juriul. Astfel s-a decis ca autoturismul Skoda, marele premiu, să plece în acest an la Iaşi. Mihaela Daniela Cojocaru se află la a doua participare la festival.

Ea a interpretat melodia „Moldovean blues", dar în finală a intrat cu piesa „Trurli". La secţiunea Interpretare, premiul I a fost câştigat de Cristina Vasiu, premiul al II-lea de Elena Tudor, iar premiul al III-lea de Andreea Stroe. Ei au fost cei mai buni dintre cei 29 de concurenţi, din care în finală au rămas 14. Doi dintre ei şi-au ales piesele Mădălinei Manole, considerând că li „se potriveşte" stilul artistei.

La Creaţie, premiul I a fost obţinut de compozitorul şi textierul Dragoş Dincă, cu melodia „La umbra ta", interpretată de Lucia Dumitrescu. Premiul al II-lea le-a revenit compozitorului Nicolae Caragia şi textierei Daniela Doroftei, pentru melodia „Misterioasa mea", interpretată de Mihai Băjenaru. Premiul al III-lea a fost obţinut de compozitorul Marcel Dragomir şi de textierul Eugen Dumitru, pentru melodia „O viaţă de artist", interpretată de Mihaela Mihai.

Mamaia, tot mai bătrână

Festivalul din acest an a fost făcut pe fugă, punctele forte fiind recitalurile soliştilor din vechea gardă - Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Mihaela Mihai sau Stela Enache. În prima seară, Direcţia 5 a cântat în faţa unei săli aproape goale, din cauza orei târzii şi a frigului.

În plus, preţul destul de piperat al biletelor, 40 de lei pe seară, nu a atras spectatorii, iar decorurile sumare şi lipsa unor coregrafii au dus la momente sărăcăcioase şi monotone. Orchestra condusă de maestrul Viorel Gavilă a sunat bine, dar prezentatorii Aurelian Temişan, Alexandra Velniciuc şi Horia Moculescu nu au impresionat. Mai ales Moculescu, care a exagerat cu povestiri despre vremurile de mult apuse ale festivalului, punând mai mult degetul pe rană.

Pentru 2011 se anunţă un festival întinerit. Ieri, la finalul concursului, organizatorii şi juriul s-au întrecut în laude. Preşedintele juriului, Mădălin Voicu, a declarat că ediţia din acest an a festivalului a avut un nivel la care nu se aşteptau. „Concurenţii au fost foarte buni", a precizat el. La rândul său, organizatorul evenimentului, Cristian Zgabercea, a spus că festivalul se va desfăşura şi pe viitor. „Festivalul nu va muri. Anul viitor vom reface formatul",
a completat el.

Premiile ediţiei 2010

- Marele Trofeu: Daniela Mihaela Cojocaru - piesa „Trurli"
- Secţiunea Interpretare
Locul I - Cristina Florentina Vasiu
Locul II - Rodica Elena Tudor
Locul III - Cristina Andreea Stroe

- Secţiunea Creaţie:
Locul I - „La umbra ta", compozitor Dragoş Dincă, interpret Lucia Carmen Dumitrescu
Locul II - „Misterioasa mea", compozitor Nicolae Caragia, interpret Mihai Băjenaru
Locul III - „O viaţă de artist", compozitor Marcel Dragomir, interpret Mihaela Mihai

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite