Topu’ lu’ Bendeac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum „educăm“ copiii

Atunci când părintele român îi spune repetat copilului “Stai în banca ta”, habar nu are că asta îi distruge personalitatea! Oricum, nu că l-ar interesa.“Personalitatea… Lasă vrăjelile! Să ajungă el om în rândul lumii! Să câştige bani!”. La început îi spune “Stai în banca ta”, atunci când nu e cuminte. Apoi începe să-i repete asta ori de câte ori copilul simte nevoia unei implicări sociale.

”Stai în banca ta! Nu te mai băga unde nu-ţi fierbe oala!” Problema e că părinţilor români nu le fierbe oala nicăieri, niciodată. Dacă doi tâlhari jefuiesc pe cineva, lumea din jur se uită. De ce? ”Stai în banca ta!” Dacă un coleg de la serviciu este nedreptăţit de şef, nimeni nu-l apără. De ce? “Stai în banca ta…”.

O altă expresie, un alt proverb idiot care a distrus poporul ăsta este: „capul plecat sabia nu-l taie”.

“Eu te-am făcut, eu te omor!” Dragi părinţi… Orice dobitoc poate avea copii. Ei bine, asta nu-ţi dă drept de viaţă şi de moarte asupra copilului tău! Apropo de asta, am auzit o chestie atât de frumoasă şi de înţeleaptă… Sună cam aşa: “Să faci un copil este un lucru frumos şi bun. Să adopţi un copil e un gest dumnezeiesc…”

În familia românească, sexualitatea reprezintă un subiect tabuu. Copiilor nu le rămâne decât să-şi facă mustrări de conştiinţă, să se simtă îngrozitor că de pe la 13-14 ani încolo se masturbează de câteva ori pe zi, să le fie teamă că prin asta înfăptuiesc un păcat sau, mai rău, că vor orbi. Cât de simplu ar fi ca părinţii să le explice că e un lucru normal… cât de frumos ar fi ca mama să discute cu fiica sa despre băieţi. Cât de frumos ar fi ca tatăl să strecoare câte un prezervativ în ghiozdanul fiului adolescent.

Părintele este interesat de nota din carnet, nu de ceea ce învaţă copilul! Poate că elevul s-a prins că ăia îl învaţă nişte inutilităţi şi s-a decis să citească ce vrea el şi să înveţe ce-l pasionează. Dar nuuuuuuu!!! Nota nene!!! Nota! Câţi elevi eminenţi, care au ajuns nişte nimeni, am cunoscut la viaţa mea!!!

Citiţi continuarea pe blogul mihaibendeac.wordpress.com.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite