Tony Tomas dezvăluie „Secretele publice“ astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel de-al doilea album solo al artistului va fi lansat astăzi, la ora 20.00, la Hard Rock Cafe, în Bucureşti. Este mult mai cunoscut publicului român drept Tony Poptămaş, artistul care a câştigat locul trei la Cerbul de Aur din 2008, unde a participat cu melodia „Ai să ştii“, în colaborare cu Alexandra Ungureanu şi trupa Desperado.

Anul acesta, melodia a câştigat titlul de „cea mai difuzată piesă a anului 2008“ la Gala Decernării Premiilor Muzicale Radio România Actualităţi. 

„Secrete publice“, cel mai recent album al său, este realizat pe gustul ascultătorilor români. Materialul a fost făcut împreună cu Sandy Deac de la Desperado şi cu Laszlo Kovacs. Albumul conţine nouă piese noi şi două melodii de pe primul album solo, „Cross the Line“.

Tony a abordat până acum stilul country, împreună cu trupa Desperado sau separat, dar noul album are tente mai pronunţate de pop. „Sunt piese care mă reprezintă, mă consider o persoană complexă, căreia îi place să trăiască la maximum“, spune Tony.

Primul album, succes la Nashville

Primul său album solo, „Cross the line“, a fost lansat în Nashville, America, şi s-a bucurat de succes în rândul ascultătorilor de country.

„În Nashville am fost primit cu braţele deschise, deşi eu realizam un album pe care specialiştii şi producătorii de acolo nu-l considerau a fi în stilul country, în timp ce în Europa mi s-a pus eticheta de cântăreţ de country“, povesteşte artistul. Crede că românii nu „gustă“ stilul country, cel puţin nu tinerii, „dar asta se întâmplă la nivel european“, explică Tony.

A avut ocazia să cânte în deschiderea unui concert al lui Bryan Adams, pe care nu a apucat să-l cunoască pentru că „avea o echipa ce nu dădea voie nimănui să se apropie de el, înainte de spectacol“. „Orice artist mare are un anumit program şi o disciplină a muncii şi a odihnei“, explică Tony.

Viaţa din Norvegia

A plecat în Norvegia în 1995 şi s-a stabilit definitiv acolo în 1999. A primit o ofertă care, în momentul respectiv, nu putea fi refuzată. „Ulterior, mi-am dat seama că este o ţară europeană cu cele mai bune standarde de viaţă“, mărturiseşte Tony. Cu toate acestea, în România există lucruri pentru care nu găseşte înlocuitori în alte părţi. „Îmi lipsesc părinţii, fratele şi căldura oamenilor, tipic românească, pe care în ţările occidentale n-o găseşti“.

Tot în Norvegia vrea să concureze anul viitor la Eurovision, împreună cu trupa Cross, alături de care a lucrat şi pentru albumul „Secrete publice“. Despre prestaţia Elenei Gheorghe la Eurovision spune că „a fost bună, dar cred că acest concurs nu se poate câştiga cu fuste“. „Ar trebui să gândim că mergem acolo să câştigăm, nu doar să ne calificăm în primele cinci locuri. Aşa cum a spus şi Alexander (Rybak – câştigătorul Eurovisionului), «nu este important să participi, ci este important să câştigi»“, explică Tony.

image

Sunt piese care mă reprezintă, mă consider o persoană complexă, căreia îi place să trăiască la maximum.

image


Tony Tomas
cântăreţ

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite