FOTO Toni Grecu: „Neplăcerile lipsesc doar în Paradis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toni Grecu comic
Toni Grecu comic

Toni Grecu a împlinit de curând 51 de ani. Rămâne dedicat proiectului umoristic pe care l-a început în 1981 şi pe care îl continuă în altă formulă, dar cu acelaşi scop.

CLICK AICI PNTRU FOTOGALERIE!

 „Adevărul": Ce vă distrează pe platoul de filmare?

Toni Grecu: Sunt multe întâmplări care mă fac să râd în timpul filmărilor. În primul rând este vorba despre improvizaţiile voluntare sau involuntare, apoi de unele personaje extrem de comice în opinia mea, cum ar fi perechea formată din Vadim (Dragoş Stoica) şi secretara lui bătrână şi obsedată de Ion Iliescu, jucată de Jojo. Apoi scenele în care apare Gigi Becali (Dragoş Stoica) alături de oaia Virginia sau interviurile lui Sorin Ovidiu Bălan. Foarte distractivă este şi Aniela Petreanu atunci când o imită, de fapt o recrează în cheie parodică pe Bianca Drăguşanu.

Aveţi o rubrică anume care vă este dragă?

Ar fi imposibil să spun că-mi place o rubrică în detrimentul alteia. Risc să fiu subiectiv. Dintr-un anumit punct de vedere, îmi place rubrica cu invitaţii reali care intră în relaţie cu personajele emisiunii. Au fost câteva momente foarte comice şi mă refer aici la Silviu Prigoană cu Mircea Dinescu (Dragoş Stoica), Călin Goia de la Voltaj alături de secretara lui Vadim (Jojo) sau Victor Ponta în relaţie cu Ion Iliescu (Dragoş Stoica), Emil Boc (Claudiu Maier) şi Fidel Castro (Cristian Martin). Din câte ştiu eu, doar la „Serviciul Român de Comedie" se realizează acest tip de interviu interactiv. Aceasta este marca emisiunii.

În bilanţul de sfârşit de an, care aţi spune că a fost cel mai bun lucru ce s-a întâmplat pentru show?

S-au întâmplat mai multe lucruri pozitive în acest an. În primul rând, faptul că am performat bine şi în cel de-al treilea sezon al emisiunii, ocupând poziţia de lider de piaţă pe tronsonul nostru orar. Apoi, faptul că avem o echipă din care fac parte actori de comedie de mare talent - şi-l pun în primul rând aici pe Dragoş Stoica, apoi pe Jojo, Claudiu Maier, Aniela Petreanu, Valentin Darie şi toţi ceilalţi colegi ai noştri, fără excepţie. Un alt lucru important este lansarea pe internet a câtorva cântece-parodii care au mare succes la public şi mă refer în special la „Imnul Crizei - KK Maka", ce a ajuns la peste cinci milioane de accesări în cele patru luni de când este postat pe YouTube. Lucruri neplăcute au mai fost, dar nu-mi vine să le trec în revistă aici fiindcă n-au contat hotărâtor în ecuaţia emisiunii. Neplăcerile lipsesc doar în Paradis. Fără ele n-am şti să apreciem lucrurile bune care ni se întâmplă.

Dar un bilanţ al României cum ar suna?

Agitaţie, sărăcie, incompetenţă, mediocritate şi multă comedie. Aşa văd eu în câteva cuvinte viaţa publică românească. Pe toate planurile. Doamne ajută să ne păstrăm hazul. România rămâne aceeaşi ţară tristă plină de umor. Sper să nu pună Guvernul impozit şi pe râs, că ne-ar termina pe toţi. Câtă vreme mai putem râde gratis de prostiile care se întâmplă în jurul nostru, fie că vin dinspre politică, fie dinspre lumea mondenă sau de oriunde, înseamnă că nu-i totul pierdut.

Care ar fi ţelul pentru 2011?

Să continuăm ceea ce am început, să ne consolidăm produsul, să facem ca şi până acum din „Serviciul Român de Comedie" un show bun, de calitate, în peisajul destul de sărac şi insipid al divertismentului TV bazat pe satiră şi actualitate.

Cum o să vă petreceţi Sărbătorile?

Sărbătorile le fac în familie şi cu prietenii. Sper să fie frumos. N-am porc, n-am buhai, n-am boi să pun la plug, dar ceva, ceva din tradiţie tot mai păstrez. Adică mănânc peşte şi legume, navighez pe internet şi ascult Caro Emerald. Asta-i globalizarea. Pentru cititorii ziarului „Adevărul", din partea echipei „Serviciului Român de Comedie" transmit un sincer „La mulţi ani!" şi nu uitaţi: „Râzi pentru tine, râzi pentru ţară!"

În culisele emisiunii

Echipa show-ului „Serviciul Român de Comedie“ Foto: Pro tv

Echipa show-ului „Serviciul Român de Comedie“ Foto: Pro tv

Numeroasa echipă a show-ului „Serviciul Român de Comedie", difuzat la Pro TV, se reuneşte în fiecare joi, pe platourile din Buftea. Anterior, Toni Grecu, Dragoş Stoica, Ducu Hâncu şi Dragoş Muşat se întâlnesc pentru a scrie scenariul săptămânii în curs. Ziua de filmare începe dimineaţa devreme cu machiajul actorilor care vor juca mai multe personaje de-a lungul zilei. Până la amiază trebuie filmate majoritatea scenelor pentru că urmează întâlnirea săptămânală cu celebritatea „în carne şi oase".

Râsul, mama repetiţiei

„70% sunt repetiţii tehnice şi machiaj, asta e viaţa pe platou", spune Toni Grecu ridicând din umeri. Senzaţionalul rămâne pe micul ecran, sugerează liderul grupului. Cu toate acestea, mici picanterii se găsesc în studiourile de filmare ale show-ului. Gigi Becali (Dragoş Stoica) şi Dinu Patriciu (Ducu Hâncu) pot fi găsiţi afară la o ţigară. Pentru că machiajul nu le permite decât să-şi ducă rolul până la capăt, distrează audienţa prezentă la fumat cu scenete improvizate pe loc. Carol, băiatul de un an al Anielei Petreanu, este deja o minivedetă pe holurile platourilor, fiind preferatul tuturor, de la tehnicieni la vedete.

Preferaţii publicului

În luna decembrie, „Serviciul Român de Comedie" a fost lider de audienţă, ca  de altfel pe tot parcursul celui de-al treilea sezon, în fiecare duminică seara. Emisiunea lui Toni Grecu s-a clasat pe primul loc în topul audienţelor, pe publicul din mediul urban, şi a înregistrat, în perioada 5-19 decembrie, o medie de 7,4 puncte de rating şi 17,2% cotă de piaţă, în vreme ce pe locul al doilea se clasa Antena 1, cu o medie de 4,1 puncte de rating şi 9,5 % cota de piaţă, potrivit cifrelor furnizate de Pro TV. Şi pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, show-ul a fost lider, cu o medie de 6,7 puncte de rating şi 18,4 % cotă de piaţă, emisiunea de la Pro TV fiind urmată de programele Antenei 1, cu 4 puncte de rating şi 11 procente din cota de piaţă.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite