Tom Jones, la 70 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendarul artist galez îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

Cu ocazia împlinirii a 70 de ani, locuitorii din Ţara Galilor au filmat un spot pentru postul de televiziune BBC în care cântă „Dalilah", cea mai cunoscută melodie a solistului.

Astăzi, postul de radio BBC din Ţara Galilor va difuza piese celebre ale cântăreţului, interviuri, documentare şi urări pentru acesta. Conservator, Tom Jones preferă să nu fie felicitat de ziua lui prin SMS. „Nu-mi face nicio plăcere acest tip de comunicare şi nu am trimis în viaţa mea un astfel de mesaj. Care este rostul? De ce să nu suni pe cineva?", se întreabă cântăreţul.

Un artist de Top 20

Timbrul inconfundabil al senzualului artist i-a permis să abordeze aproape toate genurile de muzică: pop, rock, R & B, country, dance şi chiar tehno. A vândut peste 100 de milioane de albume în toată lumea, cel mai recent fiind „Praise and Blame".

Între 1965 şi 1999, artistul a avut 26 de melodii în Top 20. A fost răsplătit cu un Premiu Grammy în 1965. În 2003 a primit „Brit Award" pentru contribuţii remarcabile în domeniul muzicii şi are o stea pe celebrul bulevard „Hollywood Walk of Fame". Tom Jones are peste 40 de materiale discografice, între care „From The Heart", „Delilah", „Darlin'", „Love Is on the Radio", „Mr. Jones" sau „Stop Breaking My Heart".

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite