Tochitura dobrogeana in oala de ceramica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oala de ceramica in care veti pregati tochitura trebuie sa aiba un capac, care se inchide etans. Carnea se taie cubulete, mai mici sau mai mari, dupa preferinta, astfel: 300 de grame de rasol alb de

Oala de ceramica in care veti pregati tochitura trebuie sa aiba un capac, care se inchide etans. Carnea se taie cubulete, mai mici sau mai mari, dupa preferinta, astfel: 300 de grame de rasol alb de vita, 400 de grame de ceafa de porc, 150 de grame de maruntaie de pasare si 3-4 carnaciori afumati. Se pun 5 linguri de ulei in oala de ceramica si se baga la cuptor. Nu o puneti in cuptorul incins bine in prealabil, pentru ca oala ar putea crapa. Carnea se amesteca si se condimenteaza dupa gust. Puteti adauga in oala si o ceapa taiata in bucatele mai mari si cativa catei de usturoi. Se lasa la foc domol si din cand in cand se mai adauga cate o jumatate de cescuta de apa ca sa nu se prinda. Intre timp se face o mamaliguta, nu prea vartoasa, deasupra careia se rade branza de oi. Mamaliguta se portioneaza si se asaza in farfurii, iar cand carnea este facuta bine, se asaza cu lingura deasupra mamaligii. Puteti pune peste carne si un ou ochi sau cascaval. Se serveste fierbinte.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite